Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Paliva v hledáčku zlodějů

LOUNY - Ukradená nafta a topný olej. 

Policisté šetří krádeže pohonných hmot, které byly nahlášeny v minulých dnech. Začátkem týdne vnikl do neoploceného areálu sklizňové linky chmele v jedné obci na Lounsku dosud nevypátraný zloděj. Vloupal se do vnitřního prostoru sušárny chmele, kde si vyhlédl čtyři plastové barely s obsahem 70 litrů motorové nafty. Dále se vloupal do strojovny zásobníku lehkého topného oleje, odkud odcizil 200 litrů tohoto paliva. Svým jednáním tak způsobil škodu za 11 650 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, po pachateli pátrají.

Další krádež pohonných hmot se odehrála z pondělí na úterý v Postoloprtech. Neznámý pachatel prorazil spodní část palivové nádrže odstaveného automobilu zn. LADA 1117 a odčerpal 10 litrů benzinu v hodnotě 355 Kč. Poškozením plastové nádrže však způsobil škodu několikanásobně vyšší - za cca pět tisíc korun. V tomto případě se tedy jedná o dva trestné činy - krádež a poškození cizí věci. Po pachateli-ích policie intenzivně pátrá.

Krádež pneumatik 

V minulých dnech vnikl na pozemek jednoho rodinného domu v Počeradech na Lounsku dosud neznámý pachatel. Zaujal jej odstavený vrak vozidla, u něhož se mu podařilo otevřít zavazadlový prostor. Odcizil z něj čtyři pneumatiky včetně disků, čímž způsobil škodu přesahující 5 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 2. dubna 2014 

vytisknout  e-mailem