Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Památka zesnulých

PLZEŇSKÝ KRAJ – Policisté se v dušičkovém období ve zvýšené míře zaměří na kontrolu hřbitovů, přilehlých parkovišť, ale také i na řidiče. 

Přelom října a listopadu, tzv. dušičkové období, je časem k uctění památky všech zesnulých, kdy se lidé vydávají na návštěvu hřbitovů, kontrolu hrobů a v myšlenkách se vrací ke svým blízkým, kteří je již opustili.

Právě v tomto čase se policisté ve zvýšené míře zaměří na kontrolu parkovišť v blízkosti hřbitovů, samotných hřbitovů a ještě bude jejich pozornost směřována i na oblast dopravy. Upozorňujeme návštěvníky hřbitovů, aby si dávali pozor na své věci a měli je stále pod dohledem. Chvilku vaší nepozornosti mohou využít i jiní návštěvníci, kteří sem nepřišli uctít památku zesnulých, ale s cílem se obohatit. I při úpravě hrobů nikdy nenechávejte volně ležet své kabelky, tašky a jiné věci na zemi a mějte vše vždy při sobě. Dalším častým cílem zlodějů bývají zaparkovaná vozidla na parkovištích v blízkosti hřbitovů. Proto ve vozidlech neodkládejte viditelně nic na sedadlech a raději si své věci uložte do zavazadlového prostoru. I zdánlivá maličkost může přilákat pozornost zloděje do vašeho auta. Rozhodně zde nenechávejte žádné cenné věci. Při odchodu od vozidla se ujistěte, že jste jej řádně uzamkli a zavřeli všechna okénka.

Policisté se zaměří i na oblast dopravy, neboť v tomto období se na silnicích můžete ve větší míře setkat s tzv.  „víkendovými řidiči“. Tito řidiči nevyjíždí na silnice, tak často a pravidelně, a jejich reakční doba, zejména pak starších řidičů, může být výrazně snížená. Proto prosíme všechny, kteří v tento čas usednou za volant, aby byli tolerantní, ohleduplní a na cestu si vyhradili dostatečný časový benefit.

por. Ing. Eva Červenková
27. října 2022

vytisknout  e-mailem