Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Památka zesnulým

Dávejte si pozor na své věci 

Blíží se nám začátek listopadu a s ním i křesťanská tradice Památka zesnulých či lidově řečeno dušičky. Při této příležitosti přicházejí lidé na hřbitovy, aby na hrob položili květiny, věnec a zapálili svíčku. Ne však všichni lidé, kteří přijdou do blízkosti hřbitova, chtějí uctít něčí památku. Mezi nimi se pohybují zloději, kteří nenápadně procházejí mezi zaparkovanými auty. Svou pozornost věnují především interiéru a věcí v něm ponechaných. Samotná krádež pak probíhá tiše a většinou bez povšimnutí kolemjdoucích. Ke škodě za odcizenou věc pak přičtěte rozbitou skleněnou výplně dveří, nebo poničené zámky.

Aby jste předešli krádeži věcí z vozidla dodržujte následující rady:
  • Nenechávejte uvnitř vozidla vůbec žádné věci, jako například mobilní telefon, fotoaparát, notebook, doklady od vozidla, peněženky, atd. 
  • Nenechávejte na sedadlech pro vás možná bezvýznamné oblečení nebo krabice. Zloděje mohou takové předměty přilákat stejně jako drahá elektronika.    
  • Pokud odcházíte od vozidla, nedávejte si cenné věci do zavazadlového prostoru. Pachatelé vás mohou sledovat a jakmile se od vozidla vzdálíte, buďte si jisti, že během krátké doby si pro svůj lup přijdou.
  • Poslední radu chci dát majitelům autorádií. Nebuďte líní nosit čelní panel od autorádia s sebou. Jednou se vám to může vyplatit.

Jihoplzeňští policisté se již od počátku tohoto týdne věnují kontrole parkovišť u hřbitovů. V případě, že se stanete obětí trestného činu, kontaktujte ihned Policii České republiky na bezplatném telefonním čísle 158.

Odkazy do noveho okna

krádež kabelky na hřbitově

krádež kabelky na hřbitově 

Detailní náhled

vloupání do vozidla

vloupání do vozidla 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem