Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pár desítek metrů domů

LIBERECKO – Alkohol za volantem není správná volba. 

Policisté z obvodního oddělení v Hrádku nad Nisou, v rámci běžného výkonu služby, dohlíželi nad bezpečností a vpivo 2.jpgeřejným pořádkem ve městě.
Nedaleko centra města spatřili v sobotu 20. dubna, v brzkých ranních hodinách, osobní automobil, jehož řidič nerespektoval dopravní značení. Tmou tak velmi záhy problesklo modré světlo policejních majáčků. Řidič škodovky na výzvu okamžitě zareagoval. Uvědomiv si svou chybu, bezprostředně při vystupování z vozu policisty upozornil na to, že je pod vlivem alkoholu. Policisté pochopitelně předpokládali, že s řidičem osobního automobilu není něco v pořádku. Přeci jen vjet do protisměru jednosměrné ulice a ještě navíc před zraky ochránců zákona, to už vyžaduje jistou dávku odhodlání. Řidič po zastavení okamžitě s hlídkou spolupracoval a svou vinu nijak nezastíral. Mužovi omluvy ukončila až série vdechů do přístroje na zjišťování alkoholu. Nejvyšší z naměřených hodnot přesáhly vcelku hravě 2 promile. Ta nejpozoruhodnější atakovala dokonce 2,3 promile alkoholu v dechu.

33letý muž z Liberecka následoval policisty na služebnu obvodního oddělení. Po nezbytné administrativě spojené mimo jiné i se zadržením řidičského oprávnění a s předvoláním na následující den, budovu opustil.

Policisté 33letému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

 

26. dubna 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem