Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pár hodin po propuštění

KARLOVARSKÝ KRAJ – Jen několik hodin po propuštění byli opět zadrženi 

Policisté v Karlovarském kraji v souvislosti s propouštěním vězňů šetří několik případů. V Sokolově policisté zadrželi podezřelého muže z přečinu krádeže, který v místní Herně – baru měl odcizit majiteli přenosný počítač. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby, dnešního dne návrh státního zástupce soud akceptoval a dvaapadesátiletého muže vzal do vazby.
 
Dne 3. ledna 2013, kolem 23:00 hodiny, řídil třiatřicetiletý muž vozidlo Škoda Octavia, a to ve směru ze Sokolova do obce Bukovany, kde byl zastaven a kontrolován policisty z obvodního oddělení Sokolov - venkov. Řidič při kontrole nepředložil řidičský průkaz. Policisté zjistili, že muž má platnou blokaci řidičského oprávnění vyslovenou MěÚ Ostrov z důvodu dosažení 12 bodů. Případ policisté šetří pro podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Chodovští policisté přijali oznámení od průvodčí Českých drah o slovním napadání třiatřicetiletým mužem, kterému za jeho chování policisté uložili blokovou pokutu pro přestupek proti občanskému soužití ve výši jednoho tisíce korun.
 
Nejzávažnější případy
V Ostrově na Karlovarsku byl zadržen šestapadesátiletý propuštěný cizinec, který je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže. Tohoto jednání se měl dopustit, jen několik hodin po svém propuštění, kdy 04.01.2012 v dopoledních hodinách sledoval devadesátiletou seniorku do místa jejího bydliště, kde jí následně ve výtahu odcizil peněženku. Seniorka chtěla, aby jí muž peněženku vrátil, avšak ten ji fyzicky napadl a z místa utekl. Zranění, které jí muž způsobil, si vyžádalo lékařské ošetření. Díky bleskové práci policistů byl muž zadržen a umístěn do policejní cely.Karlovarští kriminalisté dnes muže obvinili z přečinu krádeže a zločinu ublížení na zdraví. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, dnešního dne návrh státního zástupce soud akceptoval a cizince vzal do vazby.
 
Krajští kriminalisté ve spolupráci s kriminalisty v Chebu, intenzivně vyšetřují případ muže, který byl dne 03.01.2012 v odpoledních hodinách nalezen mrtev v chatové oblasti Kachní kámen u přehrady Skalka. V průběhu prověřování kriminalisté zjistili, že muž měl údajně před smrtí konflikt s pětapadesátiletým propuštěným mužem. Ke zjištění příčiny úmrtí muže, byla nařízena soudní pitva.
 
Kriminalisté podezřelého zadrželi a ten si ve večerních hodinách vyslechl obvinění ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. Muž byl umístěn do policejní cely.  Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby, dnešního dne návrh státního zástupce soud akceptoval a 55letého muže vzal do vazby.
 
Nemá kam jít
Sdělení podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody si od Toužimských policistů vyslechl šestadvacetiletý bezdomovec, který byl propuštěn na amnestii. Dne 14.01.2013 měl ve večerních hodinách násilně vniknout do obytné části domu v Krásném Údolí, kde měl odcizit různé potraviny, umělohmotnou přepravku na pivo a necelé tři desítky skleněných vratných lahví od piva. Muž pak v domě také přespal a následující den odešel. Policisté muže zadrželi během několika hodin díky jejich místní a osobní znalosti.
 
Policisté v Karlovarském kraji se nadále vyšetřováním všech případů intenzivně zabývají.
 
por. Ing. Pavel Valenta
05.01.2013

vytisknout  e-mailem