Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Paragrafů si přečetli až dost

Český Krumlov - Českokrumlovští kriminalisté obvinili z několika trestných činů dva mladé muže z Kájovska. 

První obviněný v listopadu 2008 vnikl po poškození oka petlice a odstranění visacího zámku zajišťujícího vrata do dílny firmy se sídlem v Kájově. Odcizil odtud svářecí soupravu se svářecími kabely a motorovou pilu, čímž způsobil poškozené firmě odcizením škodu ve výši nejméně 18.000 Kč.
 
Stejný pachatel v květnu letošního roku ze třech míst novostavby rodinného domu v Českém Krumlově odcizil okapové měděné svody včetně devíti kolen a okrasných měděných koncovek, čímž způsobil poškozenému majiteli škodu odcizením ve výši nejméně 5.502 Kč.
 
Společně se svým kamarádem v červnu 2009 odcizili bez použití násilí z novostavby domu v Českém Krumlově měděný okap, včetně osmi kolen, tří měděných kotlíků a čtyř odskoků, čímž způsobili poškozenému majiteli škodu odcizením ve výši nejméně 7.974 Kč.
 
Oba společně v červenci 2009 po vypáčení zámku dveří řidiče vnikli na parkovišti před obecním úřadem v Kájově do vozidla AUDI RZ 4, jež měl v pronájmu poškozený a z tohoto vozidla odcizili čelní odnímací panel autorádia s přehrávačem na magnetofonové kazety, z prostoru za sedadly odcizili aku vrtačku a poškodili zámek u dveří řidiče a zámek víka zavazadlového. Tím způsobili škodu odcizením ve výši nejméně 3.000 Kč a poškozením škodu ve výši nejméně 2.000 Kč.
 
V průběhu šetření těchto případů bylo zjištěno, že oba obvinění řídili při trestné činnosti vozidla, ač jednomu z nich mu byl vydán zákaz řízení motorových vozidel OS Č. Budějovice a druhý není držitelem řidičského oprávnění.
 
Způsobená škoda byla vyčíslena na částku 34.476 Kč.
 
Kriminalisté dne 9.9.2009 zahájili trestní stíhání prvního obviněného pro trestný čin krádeže, pokračující trestný čin krádeže spáchaného dílem sám a dílem ve spolupachatelství, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Stejného dne bylo zahájeno trestní stíhání i druhého obviněného, a to pro pokračující trestný čin krádeže spáchaného ve spolupachatelství a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
 
 
por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

vytisknout  e-mailem