Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Pardubičtí kriminalisté varují občany

Zloději, kteří vykrádají byty, opět řádí v Pardubicích 

   V úterý 16. září 2008 a hned následující den, ve středu 17. září 2008 byly na pardubické Dubině opět vykradeny další byty. Je možné, že se jedná o stejné pachatele, kteří zde úřadovali již v minulosti. Proto před nimi chceme varovat naše spoluobčany. Těmto případům bude věnován pořad České televize Na stopě, který bude, s největší pravděpodobností,  odvysílán dne 25. září 2008 na ČT1. Pokud budete mít chvilku, podívejte se na tuto relaci, budou Vám poskytnuty maximální informace o řádění zlodějské skupiny, která se zaměřuje především na byty v panelových domech.

   Tito pachatelé se většinou zaměřují na panelové domy, kde jsou vždy dva byty na jednom patře. Oba byty poté vykradou. V téměř všech případech loupí převážně v dopoledních hodinách, kdy jsou dospělí v práci a děti ve škole. Musíme upozornit, že podobné případy se vyskytnuly i v dalších městech východních Čech. Je možné, že se jedná o skupinu až tří pachatelů. Ve většině případů se z bytů ztrácejí peníze, šperky, platební karty a podobné méně objemné věci. Vstupní dveře do bytu často nejsou nápadně poškozené. V úterý a ve středu, kdy jsme naposledy zaznamenali jejich řádění, opět vykradli dva byty na jednom patře a způsobili tak škodu přes 200 tisíc korun.  

Proto vyzýváme občany, buďte ostražití, všímejte si svého okolí a s jakýmikoliv poznatky se obraťte na policisty ve svém obvodu nebo přímo na linku 158. 

   .   

  

vytisknout  e-mailem