Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Parkování se moc nepovedlo

DĚČÍN - Parkování se moc nepovedlo; Chycen v akci; Tři opilí; Stály ty žvýkačky za to? 

Poněkud divokým způsobem parkoval svůj vůz včera v brzkých ranních hodinách sedmatřicetiletý muž v Rumburku na náměstí. Narazil při tom totiž do kovového sloupku. Pak, jako by se nechumelilo, odebral se do jednoho z místních podniků. Tam si jej krátce na to vyzvedla hlídka policistů a pozvala na návštěvu obvodního oddělení. Při opakované dechové zkoušce, kterou na služebně podstoupil, ukazoval displej přístroje přes jeden a půl promile alkoholu. Odměnou za to mu bylo sdělení podezření ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení. Teď mu hrozí až tříletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Chycen v akci
 
Do rodinného domu v Dolním Podluží se včera odpoledne s páčidlem v ruce pokoušel vstupními dveřmi vloupat dvacetiletý mladík. Před tím ovšem musel překonat oplocení pozemku. Najednou kde se vzal, tu se vzal majitel a lapkovi bylo v tu chvíli jasné, že dovnitř už se nepodívá. Podíval se ale místo toho na obvodní oddělení ve Varnsdorfu, kde mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z pokusu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Za to ho soudce může potrestat až tříletým odnětím svobody.
 
 
Tři opilí
 
Celkem tři výtečníky přistihli dnes mezi půlnocí a třetí hodinou ranní policisté z hlídkové služby při řízení vozidla pod vlivem alkoholu. Dva z nich, mladíci ve věku devatenáct a dvacet let nadýchali při orientační zkoušce přes jedno promile. Pětačtyřicetiletý muž si přihnul o něco více a pokořil hranici dvou promile. Všichni tři jsou nyní podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to nabízí trestní zákoník až roční pobyt ve vězení.
 
 
Stály ty žvýkačky za to?
 
Až tříleté odnětí svobody kvůli žvýkačkám za sto padesát šest korun riskoval včera v děčínském supermarketu sedmapadesátiletý za krádež již trestaný muž, když se zbožím prošel pokladnami bez zaplacení. Risk se ale v zisk neproměnil. Byl lapen a putoval na obvodní oddělení policie. Případ řeší strážci zákona ve zkráceném přípravném řízení.
 
 
 
 
5. prosince 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem