Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Parkoviště mu bylo malé, narazil do sloupu i jného auta

NÁCHODSKO - Aby ne, nadýchal do přístroje přes 3 promile. 

dragerIlustrační foto/Policie ČRK havárii automobilu, za níž stál jednoznačně alkohol, vyjížděli dopravní policisté v pondělí 4. 9. 2017 po šesté hodině večer do Hronovy ulice v Náchodě. 

Řidič osobního automobilu Volkswagen Bora, cizí státní příslušník ve věku 39let, nějak při své jízdě nemohl chytit a udržet směr. Po zjištění všech okolností se nebylo čemu divit. Muž nasedl do zaparkovaného vozu  a pokusil se vyjet parkoviště. Přitom nejprve narazil do sloupu veřejného osvětlení, pak po několika metrech zůstal stát šikmo na komunikaci, když přetim ještě mírně ťuknul do zaparkovaného Citroenu Jumper. Kromě svého Volkswagenu řidič naštěstí nic nepoškodil, ale radovat se ze své jízdy rozhodně nemohl. Dechový přístroj totiž na místo přivolaným policistům ukázal v řidičově dechu hodnotu dosahující 3,2 promile alkoholu, která započala nesmlouvavý úřední postup.

Za to, že muž sedl za volant vozu po předchodím požití alkoholu, mu policejní hlídka na místě zabavila řidičský průkaz, vydaný na Slovensku, a nehodu policie nadále vyšetřuje. S podnapilým řidičem téhož dne zahájila zkrácené přípravné řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky s možným až ročním trestem odnětí svobody, trestem peněžitým, či trestem zákazu řízení.

por. Mgr. Eva Prachařová
5. 9. 2017 v 14.45 hodin

vytisknout  e-mailem