Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Parta kradla jídlo, alkohol, nářadí .....

Teď ji čeká spravedlivý trest 

"Nic nemám, jen pitbula kříženého s jezevčíkem," tvrdil obviněný muž při výslechu policejnímu komisaři a přitom jedním dechem dodal, že když nekrade, tak jeho měsíční příjem z brigád činí jen pět tisíc korun. Tak popsal svoje majetkové poměry jeden z členů party, která od začátku června letošního roku do 20. října "navštěvovala" v Jičíně a blízkém okolí zahradní domky, kůlny, garáže, novinové stánky a další objekty.
 
Jednalo se o šest mužů ve věku od 15 do 48 let a dvacetiletou slečnu. Za lupem vždy vyráželi v jiném složení a kradli vše, co se jim hodilo. Jídlo, alkohol, cigarety, časopisy, cukrovinky, měděné trubky, vodovodní baterie, motorové pily, nářadí a další věci, které mohli lehce zpeněžit.
 
V jednom případě se dokonce v noci vydali na hřbitov, kde chtěli okrást nebožtíky. Za hřbitovní zdí se nejdříve vloupali do márnice a poté do několika hrobů, kde však nic cenného nenašli. Posledním objektem, do kterého se několikrát vrátili, byl neprovozovaný hotel v Jičíně. Uvnitř  postupně odcizili několik desítek metrů měděného potrubí, světla, vodovodní baterie a další věci. Celkem se během necelých pěti měsíců vloupali do 15 objektů, kde způsobili škodu ve výši nejméně 300 tisíc korun.
 
Za přečiny krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci, ohrožování výchovy dítěte, hanobení lidských ostatků a neoprávněné opatření,padělání a pozměňování platebního prostředku jim hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do pěti let.
 
Vyšetřování všech členů party, kromě pětadvacetiletého muže, probíhá na svobodě. On jediný skončil na základě rozhodnutí soudce Okresního soudu v Jičíně ve vazební věznici v Hradci Králové, kde si pomalu zvyká na pohled přes zamřížovaná okna.
nprap. Hana Klečalová
2. 11. 2010

vytisknout  e-mailem