Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Parta výrobců a dealerů drog skončila v celách

Český Krumlov - Kriminalisté odvedli velký kus dobré práce. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Českokrumlovští kriminalisté včera obvinili pět lidí z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
 
Parta lidí od 23 do 40 klet, všichni žijící v Českém Krumlově nebo jeho blízkém okolí, vyráběla a distribuovala od počátku letošního roku do současnosti drogy. Jednalo se o psychotropní látku methamfetamin nebo-li pervitin, a tu opakovaně prodávali, darovali či jinak předali dosud neurčenému počtu osob, za přesněji nezjištěné částky. Opakovaně si také opatřovali, půjčovali, prodávali a předávali předměty určené k nedovolené výrobě pervitinu. Drogy vyráběli ve svých bytech či v dalších, dosud blíže neurčených prostorech.
 
Jedna ze zúčastněných žen dokonce nejméně ve dvou případech poslala pervitin v poštovní zásilce bratrovi do věznice. Jeden ze starších mužů této skupiny se pak tohoto jednání dopustil i přesto, že za něj byl již dříve odsouzen.
 
Kriminalisté šetřili případ již od ledna, ale nyní byl shromážděn dostatek důkazů a skutečností, díky kterým mohli být pachatelé obviněni. Byly provedeny domovní prohlídky a byly zajištěny věcné a chemické stopy.
 
Pachatelé jsou v současné chvíli v policejních celách a na část z nich bude státnímu zástupci podán podnět k návrhu na vzetí do vazby.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková (pcrckpis@mvcr.cz)
28. dubna 2010

vytisknout  e-mailem