Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Partnerská rozepře skončila smrtí ženy

Původně policisté vyjížděli k přestupkovému incidentu mezi partnery. Nyní událost prošetřují jako zvlášť závažný zločin proti životu a zdraví. 

Přibližně v jednadvacet hodin jsme na linku tísňového volání 158 přijali oznámení o hádce muže a ženy v Anderleho ulici v Praze 9. Na místo okamžitě vyjeli policisté pohotovostní motorizované jednotky a místního oddělení. Ti následně provedli, v úzké spolupráci se strážníky městské policie zadržení čtyřicetiletého muže, který v době zákroku držel v ruce zakrvácený nůž. U tohoto zadrženého poté muži zákona zajistili ještě jednu takovou zbraň. Posléze našli policisté ve tmě pod vzrostlými stromy, několik metrů od zadrženého, tělo ženy. U té přivolaný lékař konstatoval smrt. Zda k úmrtí došlo vlivem bodné, nebo bodných ran určí až závěry nařízené soudní pitvy. V tuto chvíli celou událost kriminalisté kvalifikovali jako zvlášť závažný zločin proti životu a zdraví, tedy ublížení na zdraví s následkem smrti. Nemůžeme ale vyloučit, že na základě následně zjištěných skutečností dojde k překvalifikování celé události na trestný čin vraždy.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 22. 9. 2014
 
Aktualizace 12.15 hodin
 
Ještě v průběhu noci obvinili kriminalisté prvního oddělení krajského ředitelství čtyřicetiletého muže z trestného činu těžké ublížení na zdraví s následkem smrti, tedy ze zvlášť závažného zločinu proti životu a zdraví. Navíc prošetřováním detektivové zjistili, že obviněný byl v době incidentu pod vlivem jak alkoholu, tak i omamných a psychotropních látek. Prošetřování celé události samozřejmě i nadále pokračuje.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 23. 9. 2014

vytisknout  e-mailem