Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Partnerské i příbuzenské vztahy jsou občas vyhrocené

MOST - Žena partnera bodla, muž ji ohrožoval nožem; U policie skončily šarvátky mezi příbuznými.  

Policie v Mostě obvinila 35letého muže z Mostu z přečinu nebezpečného vyhrožování a porušování domovní svobody. Obviněný měl přijít v září do bytu dnes už bývalé 38leté družky, které vyhrožoval zabitím a příborovým nožem ji ohrožoval tak, že jí nůž přiložil k srdci a ke krku a opakoval dokola, že ji zabije. Policie muže zadržela na místě a následně ho vykázala z domácnosti na dobu deseti dnů. V bytě policisté nebyli poprvé. Koncem srpna přijela do bytu hlídka policie dokonce třikrát. Nejprve muže policisté z bytu vyvedli, ale on se za chvíli do domácnosti poškozené znovu vrátil. Zaklepal na dveře a žena mu otevřela, protože si myslela, že je to sousedka. Muž ji za užití násilí zatlačil dovnitř a tam neoprávněně setrval, než ho policisté vyvedli. Muž byl ale vytrvalý a do bytu přišel i potřetí. Dovnitř se nedostal a odjel opětovně s hlídkou policie. Žena utrpěla drobná zranění, lékařské ošetření nevyhledala.


 

Napadená žena však čelí obvinění ze zločinu těžkého ublížení na zdraví. Začátkem srpna měla 38letá žena z obce na Litvínovsku po předchozí slovní rozepři se svým 35letým přítelem tohoto bodnout kuchyňským nožem do levé části hrudníku. Žena okamžitě přivolala záchrannou službu. Muž se zraněním skončil v nemocnici a podstoupil operaci s následnou hospitalizací. Policie, která případ šetřila na místě, provedla u ženy dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Podezřelou policisté zadrželi a po výslechu ji propustili. Obviněná žena je stíhána na svobodě.


 

Vztahy mezi příbuznými jsou občas vyhrocené a končí na policii

Policie v Litvínově sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci 23letému muži z Litvínovska. Ten měl v Litvínově poškodit dveře u nájemního bytu tím, že je po předchozí hádce se svým příbuzným, který se v bytě nacházel, kopem poničil. Majitel bytu vyčíslil hmotnou škodu na částku 7 800 korun.

I v dalším případě policie řešila spory v rodině. Týkaly se zřejmě majetku a skončily málem rvačkou. Muž ve věku 52 let z Mostu přijel do obce na Litvínovsku za svým příbuzným, kterému slovně vyhrožoval fyzickou újmou a smrtí. Nebýt souseda, který se do sporu vložil, došlo by možná k napadení. Nakonec útočník z místa odjel. Policisté z Hamru Mostečanovi sdělili podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení.


 

V autě nechala peněženku, přišla o ni

Neznámý lapka využil příležitosti poté, co v mostecké ulici Jakuba Arbese uviděl ve vozidle na sedadle odloženou dámskou kabelku a zmocnil se jí. Tu tam včera v poledne nechala ležet jedna mladá žena z Lounska. Zatímco si vyřizovala nějaké záležitosti a byla pryč jen patnáct minut, zloděj do auta vnikl násilím a kabelku odcizil. Poškozená při návratu našla poničený vůz a kromě tašky přišla i o finanční hotovost, mobilní telefon, osobní doklady, platební karty a další věci, vše v hodnotě 13 tisíc korun. Případ krádeže vloupáním šetří mostecká policie.


 

Nechtělo se mu do basy, na výzvu nereagoval

Výkon trestu zřejmě nemínil nastoupit 26letý muž z Mostu. Ten byl tento týden v Mostě na ulici kontrolován hlídkou policie, která šetřením zjistila, že na muže vydal okresní soud příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Muž však výkon trestu nenastoupil a to i přesto, že si převzal v září osobně výzvu od soudu. Policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Lapka mladíkovi vytrhl v tramvaji z ruky mobil

O mobilní telefon přišel včera kolem 14. hodiny mladík z Litvínova. Cestoval tramvají z Mostu do Litvínova. Při jízdě se věnoval hrám na mobilním telefonu. Na zastávce u zimního stadionu náhle k němu přistoupil neznámý muž a mobil mu z ruky vytrhl. Poté vyběhl z tramvaje. Mladík běžel za ním, ale lapka se mu nakonec mezi obytnými domy ztratil. Poškozený krádež oznámil mostecké policii a způsobenou škodu odhadl na částku 5 tisíc korun.


 

Ze superba vymontoval autonavigaci

Neznámý poberta se v noci ze středy na čtvrtek vloupal v mostecké ulici Chomutovská do zaparkovaného vozidla tovární značky Škoda Superb. Lapka do auta vnikl násilím a poté z palubní desky odcizil navigaci. Poškozený majitel si ji cení na 50 tisíc korun. Zloděj motoristovi způsobil celkovou škodu ve výši 80 tisíc korun. Případem krádeže vloupáním se zabývá mostecká policie.


 

Řemeslníkovi někdo ukradl peněženku

Nepříjemné zjištění čekalo jednoho muže z Mostu. Ten tento týden pracoval v objektu jedné firmy nedaleko centra Mostu. Při práci si odložil batoh, který měl stále na dosah. Ještě cestou domů zjistil, že mu v batohu chybí peněženka, ve které měl osobní doklady, finanční hotovost a platební kartu. Kdosi využil nestřeženého okamžiku a peněženky se zmocnil. Okradený vyčíslil škodu na 5 tisíc korun. Případ krádeže nyní vyšetřují mostečtí policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 11. října 2013


 

vytisknout  e-mailem