Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Pašovaný alkohol

Jeseník - Mladík ve voze převážel 180 litrů nekolkovaného alkoholu 

 

Jeseničtí policisté se v průběhu minulého týdne začali zabývat případem nálezu nekolkovaného alkoholu. Celkem 180 litrů nekolkovaného alkoholu označeného vinětou s nápisem Spiritus Rektifikovjany objevili dopravní policisté při běžné silniční kontrole. Dvaadvacetiletého mladíka z Českého Těšína zastavili ve voze zn. VW Touran. Po důkladné kontrole vozidla policisté našli v zavazadlovém prostoru 4 krabice lahví. Ani jedna z nich nebyla opatřena kontrolním páskem nebo nálepkou. Dalších 14 krabic se 140 láhvemi s čirou tekutinou měl 22letý muž uloženy ve voze.

Jako legendu mladík do protokolu uvedl, že převoz nákladu provádí na trase Český Těšín – Jeseník a zpět za úplatu na žádost neznámého polsky hovořícího muže, který jej oslovil s touto nabídkou na parkovišti v Českém Těšíně. Náklad krabic, aniž by znal předem jejich obsah, mu byl do jeho vozidla přeložen v blízkosti čerpací stanice v Jeseníku dvěma neznámými muži. Celý náklad měl převézt do Českého Těšína a odevzdat na parkovišti u supermarketu osádce vozu zn. Audi 80. Nakonec měl za dobře vykonanou službu vyinkasovat částku 1.000 Kč.

Nyní je 22letý mladík podezřelý ze spáchání přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží, za který mu hrozí odnětí svobody až na tři roky. Podle zákona je totiž trestně odpovědný i ten, kdo dováží, skladuje, ale i přepravuje zboží bez nálepek nebo kontrolních pásek. Navíc se dopustil krácení spotřební daně, která po něm bude vymáhána ve správním řízení.


por. Ing. Tereza Neubauerová

30. září 2011

vytisknout  e-mailem