Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pásy jsou bezpečnější

NÁCHODSKO – Neplatí, že na krátkou vzdálenost nejsou třeba 

zastavování autaIlustrační foto/Policie ČRPo celý uplynulý týden se ocitly v hledáčku policejních kontrol bezpečnostní pásy a zádržné systémy, respektive jejich používání při jízdě motorovými vozidly. Celostátní dopravně bezpečnostní akce měla za úkol zkontrolovat, jestli řidiči a pasažéři dbají na svoji bezpečnost a také na bezpečnost svých dětí.

Policejní hlídky na Náchodsku se rozmístily nejen podél frekventované silnice 1/33 vedoucí přes Náchod až k polským hranicím, ale také na silnice nižších kategorií.

Některými řidiči oblíbený názor, že na krátkou vzdálenost se nevyplatí pásat, samozřejmě neakceptovali. Naopak motoristům vysvětlovali, že pásání je účinné zejména v malých rychlostech a že děti by měly být řádně připoutané vždy, i když se s nimi ujede třeba jen pár stovek metrů ze školky nebo z nějakého kroužku. Kromě bezpečnější jízdy tím děti získávají i správné návyky pro budoucí vlastní praxi.

Dopravní kontroly na Náchodsku provádělo 15 policistů dopravní policie a dohromady zkontrolovali 195 vozidel. Zjistili 34 dopravních přestupků, z toho jich vyřídili na místě 28 uložením blokové pokuty v celkové výši 7.800 korun. Dalších 6 přestupků oznámili správním úřadům.

Od pondělí do pátku tak motoristé mohli potkat dopravní hlídky cestou na Kuks, poblíž České Skalice, u Staré celnice v Náchodě a jinde, kromě správného pásání samozřejmě nezapomínali policisté zkontrolovat ani doklady, zda nejsou řidiči pod vlivem alkoholu, jestli dodržují všech sociální předpisy a další.

por. Mgr. Eva Prachařová
14. 9. 2015 v 14.00 hodin

 

vytisknout  e-mailem