Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Páteční nehodovost

RAKOVNICKO – Z osmi dopravních nehod skončily dvě s lehkým zraněním. 

Dopravní policisté v pátek 27. října 2017 vyjížděli k osmi dopravním nehodám, přičemž při dvou z nich utrpěly dvě osoby zranění lehčího charakteru. Při jedné nehodě došlo ke střetu s dítětem. Účastníci ze zbývajících nehod vyvázli bez zranění. Celková škoda na vozidlech se vyšplhala na téměř 400 tisíc korun. U všech řidičů policisté vyloučili alkohol dechovou zkouškou.

K první nehodě, kdy došlo ke střetu osobního vozidla s dítětem, vyjížděli policisté v pátek před šestnáctou hodinou, k níž došlo v obci Hořesedly na silnici I. třídy č. 6. Dle prvotního šetření došlo k nehodě pravděpodobně tak, že nezletilá dívka stála na komunikaci mezi okrajem chodníku a krajnicí, přičemž v jednu chvíli vběhla bezprostředně do jízdní dráhy jedoucího vozidla Škoda Felicia, které řídil 27letý muž. Řidič Felicie ihned začal intenzivně brzdit, ale i přesto došlo ke střetu s dívkou. Nezletilá po nárazu spadla na kapotu vozidla a poté spadla na komunikaci před vozidlo. Nezletilá dívka naštěstí vyvázla pouze s lehkým zraněním, s nímž byla převezena do rakovnické nemocnice k vyšetření. Alkohol u řidiče byl vyloučen dechovou zkouškou. Dopravní nehoda je stále v šetření dopravních policistů.

Ve čtvrt na sedm večer došlo k dopravní nehodě mimo obec v katastru obce Žďár, kdy devatenáctiletý mladík řídil vozidlo Renault ve směru Jesenice – Plzeň. Mladík při projíždění pravotočivé zatáčky pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a na mokrém povrchu komunikace dostal s vozidlem smyk. S Renaultem následně sjel vpravo do silničního příkopu, kde se převrátil na střechu. Devatenáctiletý řidič vyvázl s lehkým zraněním a byl převezen do plzeňské nemocnice.

nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
30. října 2017

vytisknout  e-mailem