Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Páteční noc (17.05.2013)

KARLOVY VARY – Policisté kontrolovali silnice i města  

Policisté v celém karlovarském kraji se v nočních hodinách zaměřili na řidiče, u kterých kontrolovali zejména, zda nepožili před jízdou alkoholický nápoj nebo jinou návykovou látku. Celá tato akce začala dvě hodiny před půlnocí a končila v ranních hodinách. Akce se zúčastnili dopravní tak i pořádkový policisté, kteří kontrolovali řidiče jak na silnicích I. nebo II. třídy, tak i na místních komunikacích.
 
V průběhu této akce hlídky kontrolovaly také technický stav vozidel, zda osádka vozidla používá řádně bezpečnostní pásy, řádné osvětlení vozidla a další případné přestupky podle zákona o provozu na pozemních komunikacích. U kontrolovaných osob pak ověřovali, zda nejsou v pátrání na základě vydaného souhlasu k zadržení, příkazu k zatčení, příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody nebo zda na ně byl vydán zatýkací rozkaz jiným státem.
 
Během této akce policisté zkontrolovali několik stovek vozidel a u několika řidičů zjistili požití alkoholu před jízdou a to v rozmezí 0,91 až 1,49 promile alkoholu. Jeden řidič pak řídil vozidlo, i přesto, že měl vyslovený zákaz řízení a to ještě v době, kdy u něho policisté při kontrole zjistili užití omamných a psychotropních látek.Několik případů z páteční noci naleznete zde.
 
Hlídky celkem za páteční noc zkontrolovali  necelých 600 vozidel a zjistili 77 přestupků. Jednašedesát přestupků  bylo vyřízeno blokovou pokutou, u dvou řidičů  byla naměřena hodnota alkoholu přesahující jedno promile a u tří řidičů byla naměřena hodnota alkoholu pod jedno promile, deset řidičů nepoužilo při jízdě bezpečnostní pásy. Při akci také policisté zjistili jeden přestupek u chodce, a tři u cyklistů. Šestnáct vozidel mělo nevyhovující technický stav a čtaři řidiči řídili vozidlo bez řidičského průkazu. 
 
Nezávisle na této dopravně bezpečnostní akci se uskutečnili dvě akce pod názvem „ÚKLID“. Krátce po šestnácté hodině proběhlo několik na sobě navazujících policejních akcí, které byly zaměřeny na porušování veřejného pořádku, pátrání po hledaných osobách a věcech, které pocházejí z trestné činnosti.
 
Akce, která je známá pod názvem „Úklid“ se zúčastnilo celkem šest desítek policistů z Nové Role, Nejdku, Perninku a z Obvodního oddělení Karlovy Vary. Policisté se zaměřili na kontroly míst, kde se zdržují zejména bezdomovci, samozřejmě také nevynechali kontrolu parků, kostelů a parkovišť před obchodními domy, ale také na kontroly zabezpečení chat a zahrádek v zahrádkářských koloniích.
 
Při této akci policisté zkontrolovali několik desítek osob a vozidel. Řidičům pak uložili osm blokových pokut, také se jim podařilo zadržet pachatele přečinu výtržnictví a jednu celostátně hledanou osobu, na kterou by vydaný příkaz k zatčení.
 
por. Ing. Pavel Valenta
18.05.2013
Odkazy do noveho okna

Kontrola vozidel

Kontrola vozidel 

Detailní náhled

Kontrola vozidel

Kontrola vozidel 

Detailní náhled

Kontrola vozidel

Kontrola vozidel 

Detailní náhled

Kontrola vozidel

Kontrola vozidel 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem