Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Páteční podvečerní akce v Trutnově

TRUTNOVSKO - Pomáhali jsme řešit fiktivní případy mladým instruktorům! 

Policie České republiky v Trutnově se v pátek 29. ledna 2016 od 17. hodiny zúčastnila zážitkového kurzu, který pořádalo Středisko volného času v Trutnově. Kurz pro studenty (15-19 let) byl zaměřen na policejní práci a kriminalistiku.

Studenti se ve hře dostali do rolí soukromých vyšetřovatelů, kteří od trutnovské policie dostali k objasnění dva fiktivní případy.

Ve 21. hodin „vyšetřovatelé“ přijali zprávu o nálezu mrtvoly v lesním porostu nedaleko Vlčí skály u Trutnova.

Za doprovodu policejního vozidla, které mělo zapnuté „majáky“ přijeli na parkoviště k výše zmíněnému místu. Zde na studenty čekali policisté pořádkové policie, dopravní policisté, policistka z oddělení tisku a prevence, policejní psovod a strážníci Městské policie v Trutnově.

"Hra""Hra"
Poté se pětadvacet studentů rozdělilo na dvě skupiny. První skupina měla za úkol ohledat připravené a nasvícené místo činu, kde bylo nalezeno tělo pětadvacetiletého muže.

Druhá skupina se pod vedením velitele pořádkové jednotky a jeho kolegů zúčastnila pátrací akce. Studenti pátrali po rozrušené osobě, která zřejmě měla nalézt tělo nebo měla přímo vidět, co se ten večer nedaleko Vlčí skály odehrálo. Mladou ženu se jim podařilo vypátrat zhruba po 30 minutách živou, ale velmi zmatenou.

Následoval její výslech a další úkony spojené s nálezem mrtvého muže. V tomto již „vyšetřovatelé“ pokračovali pod vedením jejich pedagogů na jedné základní škole v Trutnově.

Policisté napomohli organizátorům „hry“ s navozením pravé policejní atmosféry, předvedli studentům policejní techniku a vybavení. Dále díky nim byli svědky policejní práce v terénu, která je mnohdy i pro samotné policisty náročná. Né vždy se totiž pátrací akce koná na louce, za bílého dne a za slunečného počasí!

Trutnovská policie tuto metodu považuje za skvělý přínos dobré praxe v rámci prevence a děkuje organizátorům za jejich perfektní přístup.

3. 2. 2016, 14:50
nprap. Pižlová Šárka, DiS.

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem