Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pátek a Barum rally: závod v centru Zlína

Supererzeta neprodyšně uzavře centrum města. 

Zlín - Dnes přesně v sedm hodin večer začne Policie ČR uzavírat centrum města Zlína. Provoz bude zcela vyloučen jak pro řidiče, tak i pro většinu chodců. Počítejte s tím, že se nedostanete ani na autobusové ani na vlakové nádraží, centrem města nepojede ani městská hromadná doprava.
V 19 hodin neprodyšně uzavřeme ulice Gahurova, Vodní, Výletní, Benešovo a Tyršovo nábřeží i svitovský areál. Právě v těchto místech vede trasa městské supererzety, která startuje ve 21 hodin. Autobusové nádraží bude dočasně přemístěno na ulici Hradskou, nad nové univerzitní centrum. Tam budeme směrovat i dálkové spoje nebo autobusy, které přijedou s lidmi z dovolené a které měly původně parkovat právě na zlínském autobusovém nádraží. Vyřazeno z provozu bude na několik hodin také vlakové nádraží. Poslední zastávka vlaku na trati Otrokovice - Vizovice bude v Prštném, další až na Santražinách. České dráhy ale připravily pro cestující mezi těmito místy náhradní dopravu.
Uzavírka bude platná od devatenácti hodin až do konce rychlostní zkoušky, tedy přibližně do půlnoci.
Žádáme všechny řidiče i chodce, aby kvůli vlastní bezpečnosti důsledně dodržovali pokyny policistů i pořadatelů a respektovali přechodné dopravní značení.

Čtvrteční testovací jízda tohoto okruhu proběhla bez závažnějších závad. Někteří řidiči se sice snažili přesvědčit policisty, aby udělali výjimku a nechali je projet, kvůli jejich bezpečnosti jim ale hlídky nemohly vyhovět. I dnes budou na neobvyklou situaci ve městě připraveny stovky policistů. Čekáme, že se na atraktivní závod městem přijdou podívat desítky tisíc diváků. Již v  odpoledních hodinách budou pravděpodobně obsazeny všechny parkoviště v centru města. Lidem, kteří přijedou osobními auty doporučujeme, aby je zaparkovali na okraji města a do centra dojeli trolejbusem či autobusem.

vytisknout  e-mailem