Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pátek ve znamení několika vážných nehod

LIBERECKÝ KRAJ - I přes dobré povětrnostní podmínky řešili v pátek policisté v Libereckém kraji hned několik nehod, které se neobešly bez zranění. Jejich příčiny jsou v šetření.  

V pátek během dne řešili dopravní policisté hned několik dopravních nehod a havárií, které se bohužel neobešly bez zranění.
Krátce před polednem vyjíděla policejní dopravní hlídka do centra města, konkrétně na parkoviště u Krajské nemocnice Liberec, kde 28letý řidič s Fordem Tranzit srazil při couvání 60letou ženu. Ta lehké zranění a skončila v liberecké nemocnici.

Dvacet minut po poledni došlo k nešťastné události poblíž obce Housky u Doks na Českolipsku. 59letý muž zaparkoval nákladní vůz V3S na nezpevněné cestě mimo komunikaci. Zatáhl ruční brzdu, kola zajistil i klíny a vůz opravoval. I přesto, že auto bylo zabezpečené, se rozjelo a muži, který ležel pod ním, přejelo obě nohy. Auto bylo navíc plně naložené dřevem. Muže s vážným zraněním odvezli záchranáři do nemocnice. Vzhledem k tomu, že se událost stala mimo komunikaci, nebude ji šetřit skupina dopravních nehod, ale Obvodní oddělení v Doksech.

Krátce před třetí hodinou se stala dopravní nehoda se zraněním v Zeleném Háji na Semilsku. Tam se osobní vůz srazil s motorkářem. Ten utrpěl lehké zranění a skončil v péči lékařů.

Po třetí hodině odpoledne se stala nehoda v Liberci v ulici Průmyslová u zastávky MHD Slunného Potoka. Došlo tam ke střetu osobního auta s řidičem motorky. Tomu údajně nedal přednost v jízdě právě řidič osobního auta. Z nehody vyvázl s vážnou újmou řidič motorky, který utrpěl zlomeninu stehenní kosti, jeho spolujezdkyně se při nehodě zranila lehce. Míra zavinění je i nadále v šetření, jakož i skutečná příčina nehody.

V 15.42 hodin jsme z linky 112 přijali oznámení o havárii na Českolipsku. 31letá řidička, která jela osobním vozem Hyundai Akccent z Doks na Mimoň, narazila čelně do stromu. V autě vezla čtyřletou dceru, která seděla na zadním sedadle v zádržném systému. Ta byla s vážným zraněním přepravena vrtulníkem Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje dopravena do pražské nemocnice v Motole. Její matka skončila rovněž v péči lékařů. Zatím není jasné, proč žena ze silnice vyjela a narazila do stromu. To ukáže až další vyšetřování nehody.

Oznámení o další nehodě, tentokrát v Liberci, jsme obdrželi z linky 112 krátce po půl páté. Podle zatím předběžných informací řidič osobního auta, který jel ulicí Sousedskou od nákupního centra Globus, naboural do dalšího jedoucího vozidla a dále naboural i do dvou zaparkovaných vozidel. Při nehodě došlo i ke zranění, zatím nemáme přesnější informace. Dechová zkouška částečně vysvětlila, proč jízda muže takto dopadla. V dechu mu policisté naměřili 2,40 promile alkoholu. Následně pak ještě zjistili, že má platný zákaz řízení motorových vozidel. Muž bude umístěn do policejní cely a nehodou se dále po zadokumentování dopravních policistů bude zabývat služba kriminální policie a vyšetřování, a to pro podezření z trestného činu.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
21. 6. 2013

 

vytisknout  e-mailem