Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Patnáctiletá dívka nadýchala 1,85 promile

BLANENSKO: Policisté předali rodičům 31 opilých dětí a jednoho pod vlivem marihuany. 

     Jednatřicet opilých chlapců a dívek mladších osmnácti let zjistili policisté během noci z pátku 19. března na sobotu 20.března, kdy se vydali na kontroly restaurací, barů, diskoték a dalších zařízení, zda se tam nepodává nebo neprodává alkohol mladistvým. U sedmi z jednatřiceti mladistvých osob pod vlivem alkoholu pak dechová zkouška ukázala víc jak 1 promile alkoholu v dechu. Neslavnou rekordmankou páteční noci pak byla patnáctiletá dívka, u níž dechová zkouška ukázala 1,85 promile alkoholu v dechu.

   Kromě toho policisté také odhalili jednoho sedmnáctiletého mladíka, jenž měl pozitivní test na drogy. Prokázalo se u něj užití marihuany.

   Všechny mladistvé, jak pod vlivem alkoholu, tak pod vlivem drogy, předali policisté na služebnách v Blansku a v Boskovicích jejich rodičům. Kromě toho budou o skutečnosti, že mladší 18 let požili alkohol, také informovat příslušné orgány sociální péče.

   Policisté také pokutovali servírku v jednom blanenském pohostinství, která podala alkohol čtyřem mladistvým. Za tento přestupek jí udělili blokovou pokutu ve výši 1 tisíc korun.

   Během akce policisté také zajistili muže, který je podezřelý ze spáchání přestupku kvůli držení omaných a psychotropních látek. Devět pokut v celkové výši téměř 5 tisíc korun uložili policisté za přestupky v dopravě.

   Kontrol ve dvou restauracích v Adamově, šesti v Jedovnicích a v Blansku, ale také ve třech hernách v Blansku, na jednom plese, jedné taneční zábavě v Kuničkách a čtyřech diskotékách v Boskovicích a v Kunštátě  se zúčastnilo dvacet policistů z Blanenska, tři psovodi, čtyři policisté cizinecké policie, šestnáct policistů speciální pořádkové jednotky, dva policisté služby kriminální policie a vyšetřování a tři strážníci Městské policie v Adamově a v Kunštátě. 

vytisknout  e-mailem