Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pátrací akce

Český Krumlov – Včera brzy ráno kolem 6. hodiny odjel 75letý muž z Horní Plané se svými kamarády do lesa na houby, a to do VVP Boletice. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Jeho kamarádi se vrátili již ve 12 hodin, ale mužově dceři sdělili, že se jim její otec v lese ztratil a že tedy přijeli sami. Žena ještě nějakou dobu počkala, ale velmi rozumně ještě odpoledne, kolem 15. hodiny vše ohlásila hornoplánským policistům. Ti po muži okamžitě vyhlásili pátrací akci. Do ní bylo nasazeno pět policistů OOP Horní Planá se dvěma vozidly, dvacet příslušníků AČR a osm policistů Vojenské policie s vlastními dopravními prostředky. Pohřešovaný muž byl kolem půl páté vypátrán v osadě Slunečná. Přes to, že ušel pořádný kus cesty, byl muž zdravý, bez zranění a nepožadoval ani lékařské ošetření.
 
Výhodou pro policisty v této situaci byl fakt, že dcera pohřešovaného nečekala do pozdních hodin, jako většina rodinných příslušníků v podobné situaci. Policisté tak měli dostatek času akci zorganizovat a muže najít ještě za světla.
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
26. července 2012

vytisknout  e-mailem