Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pátrací akce

KAŠPERSKOHORSKO - V okolí Modravy probíhá od pondělního odpoledne pátrání po pohřešovaném muži. 

Policisté vyhlásili v pondělí 3. ledna 2022 v odpoledních hodinách celostátní pátrání po pohřešovaném čtyřicetiletém muži z Prahy.

Pohřešovaný muž byl naposledy spatřen v pátek 31. prosince 2021 kolem poledne. V pondělí odpoledne bylo v Plzeňském kraji v obci Modrava nalezeno opuštěné vozidlo značky Ford S-Max.  Následně započala pátrací akce, která probíhala do pozdních nočních hodin. Vzhledem k pokročilé noční době byla pátrací akce přerušena a pokračovala opět v úterý od ranních  hodin.

Do pátrání se zapojili policisté z různých útvarů na Klatovsku, členové Horské služby Šumava, pracovníci Národního parku Šumava i s vycvičenými psy pro pátrání po osobách v terénu. V úterý byli do pátrání včleněni i policisté z obvodních oddělení na Prachaticku a Strakonicku.

Pátrací akce probíhá v členitém terénu a zejména v lesních porostech v okolí Modravy,  ubytovacích zařízeních na Modravě, Kvildě i dalších lokalitách. Dále policisté zjišťovali, zda pohřešovaný muž není hospitalizován v nemocnicích, jak v Plzeňském tak Jihočeském kraji. Pracovníci parku využívají různých dostupných prostředků včetně čtyřkolek.

Pátrací akce je po celou dobu značně komplikovaná nepřívětivým počasím v podobě neustávajícího silného deště, ale pátrání pokračuje i nadále.

Odkaz -  databáze pátrání po osobách:

https://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=14240103220116

nprap. Dana Ladmanová

4. ledna 2022

vytisknout  e-mailem