Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pátrací akce

Tábor – Rybova Lhota – Policisté muže nalezli včas. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Krátce po půl páté hodině odpolední včerejšího dne přijalo operační středisko táborské policie oznámení o pohřešování muže středního věku ze Soběslavska. Doma zanechal několik dopisů na rozloučenou s tím, že odchází do lesů, kde usne a umrzne.
Policisté okamžitě zorganizovali pátrací akci. Na místo jeho posledního výskytu se neprodleně dostavila hlídka místně příslušného Obvodního oddělení Soběslav, následována psovodem se služebním psem, kriminalisty – specialisty na pátrání po pohřešovaných osobách a dalšími policisty z ostatních obvodních oddělení. Na pomoc přispěchali i příslušníci profesionálních a dobrovolných hasičských sborů i místní dobrovolníci. Dle na místě získaných poznatků se pátrání zaměřilo na lesní masív mezi obcemi Rybova Lhota a Hlavatce. Vedle pozemních sil a prostředků byl k propátrání terénu nasazen i policejní vrtulník s termovizí.
Krátce po deváté hodině večerní mohli policisté akci ukončit a všem pátrajícím za jejich pomoc poděkovat. Pohřešovaného muže policisté nalezli v rozbořené hájovně uprostřed uvedeného lesního masívu. Vzhledem k jeho fyzickému i psychickému zdravotnímu stavu byla na místo povolána zdravotnická záchranná služba, která muže převezla do táborské nemocnice.
Nejedná se o ojedinělý případ. Od začátku tohoto měsíce policisté pátrali či spolupracovali již u čtyř případů, kdy se lidé pokusili z různých důvodů ukončit svůj život.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
12. února 2013
 
 

vytisknout  e-mailem