Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pátrací akce na Liberecké přehradě

LIBEREC - Včera v noci proběhla pátrací akce na Liberecké přehradě - pohřešovaný muž byl nalezen. 

Krátce před půl osmou hodinou večerní včerejšího dne přijalo Obvodní oddělení Liberec – Centrum oznámení od ženy, která pohřešuje svého 57letého muže z Liberce. Ten z domu odešel kolem deváté hodiny ranní k lékaři do Minkovic, k tomu, ale nedorazil. Od půl jedenácté dopoledne měl nedostupný mobilní telefon a nedal o sobě vědět ani jiným způsobem.
 
Policisté bezprostředně po oznámení okamžitě začali po muži pátrat, prováděli se prověrky, kde by se mohl nacházet. Kolem jedné hodiny ranní napsal pohřešovaný muž SMS své manželce, která zněla: „přehrada, sbohem“.
 
 Po tomto zjištění k Liberecké přehradě okamžitě vyrazili policisté obvodního oddělení, policisté služby kriminální policie a vyšetřování, strážníci Městské policie Liberec, Zdravotnická záchranná služba Liberec a Hasičský záchranný sbor s člunem.
 
Nejdříve strážníci Městské policie Liberec našli na břehu přehrady oblečení. Hasiči prováděli kontrolu vodní plochy a muže našli, byl uprostřed přehrady u betonového mola. Muž byl silně podchlazen. Na těle měl stahovací pásky, které mu, ale nebránily v pohybu. Nalezený byl okamžitě převezen rychlou záchrannou službou do Krajské nemocnice Liberec.
 
„Pacient byl v bezvědomí, zaintubovaný převezen na oddělení ARO do Krajské nemocnice Liberec“ dodala Mgr. Lenka Markovičová tisková mluvčí Rychlé záchranné služby Liberec.
 
Tato událost je kvalifikována jako pokus o sebevraždu. Důvod jednání poškozeného je předmětem dalšího šetření.
 
por. Jana Světlá
komisař KŘP LK
18. 9. 2013
 
Bc. Daniela Bušková
Tisková mluvčí MP Liberec
 
Mgr. Lenka Markovičová
Tisková mluvčí ZZS LK
 

vytisknout  e-mailem