Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pátrací akce po pohřešovaném muži - Bruntálsko

Muž nalezen v lesním porostu, mladík na stožáru osvětlení, vloupání do vozidla, nehoda motorové čtyřkolky a další 

Velká pátrací akce, pohřešovaný muž spal v lese, přes 3 promile alkoholu
Dne 19.4.2009 oznámil 30letý muž-syn, že pohřešuje svého 53letého otce, který v neděli okolo 12,00 hodin odešel z místa bydliště ( obec u Krnova, kde se nedávno přistěhoval a bydlel zde jen velmi krátkou dobu) a dosud se nevrátil. Při odchodu mu dělali společnost jeho dva psi. Pohřešovaný odešel po cestě k hornímu konci obce směrem na Krnov. V danou dobu neměl u sebe doklady a finanční hotovost nepřesahovala částku 500 Kč.
Po přijetí oznámení byly ve věci provedeny prověrky v nemocničních zařízeních a dalších místech, kde by se mohl pohřešovaný nacházet. Pátrání proběhlo s negativním výsledkem.  
Do pátrací akce bylo zapojeno velké množství sil a služebních dopravních prostředků pod velením vedoucího obvodního oddělení PČR Krnov ( policisté OOP Krnov, policisté ICP, kriminalisté, dopravní policisté, policejní psovod, strážníci MěP, dobrovolní hasiči Krnova, Úvalna, Zátoru, Býkova a na pomoc byl přizván i vrtulník s termovizí LS PČR Brno, který nebyl využit ). Pohřešovaný byl ještě před přistáním vrtulníku na letišti v Krnově nalezen.
V průběhu pátrací akce byl muž vypátrán spící v lesním porostu u Hájnického potoka. Muž nebyl zraněn, ale byl silně podnapilý ( naměřena hodnota 3,29 promile alkoholu ). Oba psi byli celou dobu s pohřešovaným. Následným šetřením bylo zjištěno, že po odchodu z místa svého bydliště odešel přes les do Krnova pro drobný nákup. Když se vracel zpět přes les směrem k obci, udělalo se mu nevolno a již si nic nepamatoval. Pátrání po osobě bylo odvoláno v 18,55 hodin dne 20.4.2009. 
 
 
                                                               
Bez oprávnění pokácel strom a špalky si odvezl 
Dne 20.4.2009 bylo zahájeno trestní stíhaní 56letého muže pro trestný čin krádeže, kterého se měl dle obvinění dopustit dne 14.3.2009 kolem 14,00 hodin v obci Břidličná. Zde u silnice na ulici Rýmařovské bez povolení pokácel motorovou pilou vzrostlý strom- jasan o průměru kmene 98 cm. Tento následně nařezal na špalky a převezl do dvora k rodinnému domu. Na základě znaleckého posudku svým jednáním majiteli způsobil škodu ve výši okolo 150 tisíc Kč. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.
 
 
Z vozidla si odnesl peníze, brýle i doklady
Dosud neznámý pachatel dne 20.4.2009 v době od 17,45 do 18,30 hodin v Krnově na ulici Výletní rozbil okno u zadních dveří osobního motorového vozidla Škoda Fabia kombi, které bylo odstavené na parkovišti. Následně z vozidla odcizil dámskou koženou kabelku, osobní doklady, dioptrické brýle a finanční hotovost ve výši okolo 3 000 Kč. Majitelce způsobil celkovou škodu odcizením věcí a poškozením vozidla ve výši okolo 10 500 Kč. 
 
 
 
Nehoda motorové čtyřkolky, 2,66 promile alkoholu
Dne 20. 4. 2009 v 15,40 hodin došlo na silnici u obce Lomnice k havárii motorové čtyřkolky, kterou řídil 32letý řidič. Při jízdě nezvládl řízení vozidla a převrátil se vpravo, mimo komunikaci. Zde řidič vypadl ze čtyřkolky na nezpevněnou krajnici. Následkem nehody utrpěl lehké zranění- oděrky na hlavě. Z místa byl převezen RLP do bruntálské nemocnice, odkud byl po ošetření propuštěn ( muž řídil dané vozidlo bez použití bezpečnostní přilby). Řidič se na místě podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol, která vykázala hodnotu 2,66 promile. Ve věci byly dne 20.4.2009 zahájeny úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
 
 
Po najetí na štěrk dostal smyk
Dne 20.4.2009 okolo 15,35 hodin projížděl úsekem silnice u obce Vidly 28letý řidič ze Šumperku s osobním vozidlem Škoda Octavia při jízdě levotočivou zatáčkou najel pravými koly na štěrkový povrch u okraje vozovky. Následně dostal s vozidlem smyk, který nezvládnul. Vjel za levý okraj komunikace, kde přední pravou části vozidla došlo ke střetu s pevnou překážkou - sloupek dopravní značky. Vozidlo po nehodě zůstalo přetočené na střeše.
Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Ke zranění osob nedošlo. Následkem nehody vznikla škoda na vozidle ve výši okolo 100 tisíc Kč a na sloupku s dopravní značkou ve výši okolo 1 000 Kč.
 
  
                                                                 
Mladík vylezl na stožár osvětlení, pokus sebevraždy 
V pondělí 20.4.2009 v 20,00 hodin v areálu vlakového nádraží Krnov vylezl 21letý mladík na stožár osvětlení. Následně začal vyhrožovat sebevraždou skokem z třicetimetrového stožáru. Na místo byla okamžitě přivolána policejní hlídka OOP Krnov, policejní vyjednavači z SKPV Bruntál, HZS s plošinou a RZS. Policejní vyjednavač po příjezdu na místo okamžitě navázal komunikaci s mladíkem. Po náročném rozhovoru a na základě profesionality policejního vyjednavače upustil mladík od svého jednání a dobrovolně slezl ze stožáru dolů na zem. Zde byl policisty ve 23,30 hodin zajištěn a následně převezen na OOP ČR Krnov k dalším úkonům. Orientační dechová zkouška na zjištění alkoholu vykázala u mladíka hodnotu 1,62 promile. Mladík se podrobil lékařskému vyšetření.
Vzhledem ke skutečnosti, že se ve věci nejedná o podezření z přestupku nebo trestného činu, bude věc následně po zadokumentování uložena na OOP ČR Krnov.
 
 
 
   vrchní inspektor nprap. Ing. Křištofová Ivana
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem