Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pátrací akce po seniorce

Kladno - Osmdesátišestiletá seniorka odešla z Domova důchodců v Kladně. 

     V brzkých ranních hodinách dnešního dne odešla z Domova důchodců v Kladně 86 letá stařenka. Pohřešování seniorky bylo oznámeno na linku 158 v 5. 30 hodin. Policejní hlídky provedly prvotní šetřření v místě Domova důchodců a přilehlého okolí, následně se zaměřily na předchozí  bydliště  seniorky a ostatní rodinné příslušníky. Stařenka se nikde nenacházela, a proto byl do pátrací akce nasazen služební pes a byla provedena pátrací akce v blízkých lesních porostech města Kladna. Vysledek pátrací akce byl  z prvopočátku negativní. Za několik hodin policisté získali poznatek, že v obci Hřebeč měla být pohřešovaná seniorka spatřena. Pohřešovaná žena se dostavila do místa svého bývalého bydliště v Hřebči. Stařenka byla bez zranění, značně zmatená,ale vevitálním stavu. Policisté se seniorkou provedli prvotní šetření a byla převezena policejní hlídkou zpět do místa svého bydliště v Domově důchodců v Kladně.

25. října 2013

nprap. Jana Šteinerová

Další případy z Kladenska

Odcizené vozidlo - dne 23. října 2013 ve 14.30 hodin bylo oznámeno, že v Kladně Švermov došlo k odcizení osobního vozidla. Majitel své vozidlo inzeroval k prodeji na internetových stránkách, na které reagoval údajný zájemce. Údájný kupec se dostavil do místa bydliště prodávajícího a nechal si udělat kompletní prohlídku vozidla. V době, kdy bylo vozidlo nastartované, silně odstrčil jeho majitele  a z místa s osobním vozidlem zn. Mazda C X7, šedé metal barvy ujel. Jednalo se o pachatele ve věku kolem 50 let, vyšší a štíhlé postavy. Předběžně byla vzniklá škoda vyčíslena na částku 280 000,-Kč. Policie případ prošetřuje jako podezření z trestného činu loupeže a po pachateli intenzivně pátrá.  Pachateli tohoto trestného činu hrozí max. trest odnětí svobody ve výši 10 let.  

Vloupání do vozidla - v době mezi 23. a 24. říjnem 2013 došlo za užití násilí k vloupání do osobního vozidla zn. Subaru, které bylo zaparkováno v Kladně v ulici Ostrovecká. Pachatel následně ze zavazadlového prostoru vozidla odcizil batohse sportovním značkovým oblečením. Svým jednáním způsobil majiteli škodu ve výši 17 800,-Kč.

Odcizené lešení - v obci Buštěhrad  neznámý pachtel v době 23. až 24. října 2013 ze stavební parcely rodinného domu ocizil lešení Haki. Vzniklá škoda činí 40 000,-Kč. .

Vloupání do garáže - dne 24. října 2013 bylo oznámeno, že neznámý pachatel v obci Drnek za užití násilí vnikl do garáže, odkud odcizil elektrické vrtčky, aku vrtačku, motorovou pilu, sadu klíčůa pákové kleště. Způsobená škoda je ve výši 19 500,-Kč. Policie tyto tři  případy prošetřuje jako podezření z trestného činu krádeže.

vytisknout  e-mailem