Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pátrací akce ve Slaném

KLADENSKO – Policejní vrtulník monitoroval lesní porost na Slánské hoře. 

Na policejní služebnu ve Slaném dne 24. července 2018 před dvaadvacátou hodinou oznámil muž, že pohřešuje svoji třiapadesátiletou přítelkyni. Mezi partnery došlo k rozepři a žena odešla z domova. Muž se poté obával o její život, neboť užívá antidepresiva.

Policisté ihned začali pátrat po pohřešované ženě v ulicích města Slaného a na autobusovém i vlakovém nádraží. Pohřešovaná se kolem půlnoci vrátila zpět do místa bydliště bez zranění. Poté co se dostavila domů opět se s partnerem pohádali. Přítel dopsal dopis na rozloučenou a vyskočil oknem z přízemního bytu a dal se na útěk směrem ke Slánské hoře. Vzhledem k tomu, že v tomto případě nastaly u ženy  obavy o život svého partnera, oznámila danou skutečnost na linku 158 krátce před druhou hodinou dne 25. července 2018. Muž doma zanechal všechny doklady, finanční hotovost i mobilní telefon.  

Policejní hlídky propátrávaly noční slánské ulice a pátrací akce byla zaměřena především na území Slánské hory a její okolí. Na pomoc při pátrací akci byl nasazen služební pes a i vrtulník Letecké služby P ČR, který zde monitoroval lesní porosty se zaměřením na Slánskou horu. Celá několikahodinová pátrací akce byla ukončena po páté hodině. Muž se vrátil do místa bydliště s menším poraněním odřenin.

Po příjezdu policejní hlídky byl dvaačtyřicetiletý muž vyzván k podání vysvětlení svého jednání. Muž ovšem nespolupracoval a vzhledem k tomu, že byl agresivní a snažil se o útěk, použili policisté ke zpacifikování služební pouta. Následně byl převezen k lékařskému vyšetření do slánské nemocnice, odkud byl poté proveden transport do jedné z psychiatrických léčeben.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

25. července 2018    

vytisknout  e-mailem