Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Pátrali jsme po seniorech

VYŠKOVSKO: Během víkendu se ztratili dva senioři a nemocná žena. 

Opravdu rušný víkend zažili policisté na Vyškovsku. Od pátku do neděle nahlásili na tísňovou linku 158 tři příbuzní, že se jim ztratili jejich blízcí. Celý víkend pátrali policisté po seniorovi z Křenovic. V pátek ráno oznámila obavy o manžela jeho žena. Třiašedesátiletý muž zanechal již ve čtvrtek v místě bydliště dopis, v němž se omlouval a loučil. Okamžitě jsme začali po muži pátrat. Kromě okolí a muži známých míst jsme prověřovali veškeré kontakty, kdy mnohé z nich byly mimo území Jihomoravského kraje. Do pátrací akce byl nasazen v sobotu i policejní vrtulník. Na následující den jsme povolávali Speciální pořádkovou jednotku a hodlali v pátrací akci pokračovat. Muž se mezitím vrátil domů. Vzhledem ke špatnému psychickému stavu byl předán do péče lékařů.

V neděli před polednem volal na tísňovou linku policie jedenapadesátiletý muž, který oznámil pohřešování své matky. Téměř osmdesátiletá paní, která k němu přijela z Čech na návštěvu, se ztratila na procházce poblíž rybníka Kačenec ve Vyškově. Rodina ji nejprve hledala v okolí. Asi po hodině marného pátrání zavolali policii. Vyškovským policistům pomáhali městští strážníci, dálniční policisté z Ivanovic na Hané, hasiči i psovod. Vzlétl vrtulník a z Brna vyjelo patnáct policistů Speciální pořádkové jednotky. Hasiči použili i člun a propátrávali vodní hladinu. I rodina ztracené paní se zapojila do hledání. Pátrání mělo po třech hodinách šťastný konec. Vnuk nalezl svou babičku pod dálničním mostem. Utrpěla však drobné poranění nohy, neboť sklouzla do potoka. Nalezené seniorky se ujali záchranáři.

Během této pátrací akce jsme přijali další oznámení o pohřešování. Ztratila se jedenačtyřicetiletá žena trpící epileptickými záchvaty. Její rodina ji naposledy viděla ráno. Žena se nebyla schopna orientovat v prostoru. O pomoc jsme během pátrání požádali i obec Nemojany, kde žena bydlí. Policisté pátrali i v okolních obcích. Ještě před rozsáhlejší pátrací akcí, do které byl opět přizván vrtulník i brněnská Speciální pořádková jednotka, ženu nalezl její příbuzný a odvedl ji domů. Ztracená žena neutrpěla žádné zranění.

por. Mgr. Alice Musilová, 15. 6. 2015

vytisknout  e-mailem