Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pátráme po dvou zlodějích

TEPLICE - V Bílině okradli starší ženu; Lapka odešel s nepořízenou... 

Pátráme po dvou zlodějích
     Dvojici dosud neznámých zlodějů, kteří okradli starší ženu, hledají bílinští policisté. V úterý kolem půl desáté ráno přistoupili zezadu k poškozené, která šla podél řeky, jeden z pachatelů vytrhl ženě z ruky kabelku a oba se následně dali na útěk. Oznamovatelce se část odcizených věcí vrátila, strážníci Městské policie Bílina našli odhozenou peněženku s doklady v parku, další věci odevzdali poctiví nálezci na služebnu strážníků. Pachatelům, kteří si „přilepšili“ jen o několik desítek korun, hrozí v případě dopadení za přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Lapka odešel s nepořízenou
     Policisté prověřují případ vloupání do osobního vozidla Škoda Octavia, ke kterému došlo v Teplicích. Neznámý pachatel vnikl do zaparkovaného auta, než však stihl něco odcizit, byl vyrušen svědkem a z místa činu uprchl. Způsobil tak pouze škodu na vozidle, kterou majitel vyčíslil na 4 tisíce korun. To další zloděj, který „úřadoval“ v Dubí, byl o něco úspěšnější. Z vozidla VW Transporter odcizil autorádio s navigací v hodnotě 17 tisíc korun. V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení a po pachatelích intenzivně pátrají.
 
Neplatí, zaplatí
     Až pět let za mřížemi může strávit 33letý muž, který od roku 2009 neplní svou zákonnou povinnost a neplatí výživné na svou nezletilou dceru. Za dva roky se dlužná částka vyšplhala téměř na 35 tisíc korun. Není to ale jeho první prohřešek proti paragrafům. Za trestný čin zanedbání povinné výživy byl již jednou pravomocně odsouzen, k čemuž soudce při rozhodování o trestu jistě přihlédne.
 
Kdo viděl nehody?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedených dopravních nehod o spolupráci. K první dopravní nehodě došlo dne 5. 9. 2011 v 15.30 hodin v Bílině na křižovatce u prodejny stavebnin Černý. Střetla se zde dvě osobní vozidla tovární značky Peugeot 508 a Škoda Fabia, v době střetu byla křižovatka řízena světelnou signalizací. Oba zúčastnění řidiči tvrdí, že do křižovatky vjeli na zelený signál.
     K další nehodě došlo v době od 19.00 hodin dne 5. 9. 2011 do 08.30 hodin dne 6. 9. 2011 v Krupce, ul. Lipová u hřbitova. Dosud nezjištěný řidič neustanoveným vozidlem poškodil hřbitovní zeď po pravé straně komunikace ve směru jízdy na centrum a z místa nehody odjel. Policisté na zdi zajistili stopy červeného laku a černého plastového nárazníku. Dle úlomků zadního světla nalezených na místě se pravděpodobně jedná o vozidlo Škoda Felicia.
     Třetí nehoda, kterou policisté vyšetřují, se stala dne 6. 9. 2011 v době od 06.30 do 09.30 hodin v Bílině, ul. Pražská. Neznámý řidič nezjištěného vozidla poškodil levou zadní část zaparkovaného automobilu zn. Hyundai a z místa nehody ujel.
     Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 262 (260), nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 7. 9. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 
 

vytisknout  e-mailem