Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pátráme po lupičích

Mladíka napadli tři muži na třídě Karla IV. v Hradci 

Královéhradečtí policisté pátrají po lupičích, kteří přepadli v pátek 3. prosince 2010 kolem čtvrté hodiny ranní mladíka na třídě Karla IV. v Hradci Králové.

Zpoza rohu ulice k němu vyběhli tři muži a jeden z nich po něm chtěl, aby jim vydal mobilní telefon. Mladík odmítl telefon vydat. Následně ho neznámí muži napadli fyzicky. Přitom mladíka několikrát udeřili pěstí do obličeje, až upadl na zem. Pak do něj ještě kopali a jeden z nich mu z ruky vytrhl mobilní telefon. Poté z místa činu utekli směrem k Masarykovu náměstí.
Mladík musel vyhledat s roztrženým obočím a natrženým nosem lékařské ošetření. Devatenáctiletý mladík z Královéhradecka naštěstí vyvázl jen s lehkými zraněními. Poškozený škodu vyčíslil na 3500 korun.

Podle dosavadních informací lupičům mohlo být od dvaceti do pětadvaceti let.
První lupič byl vysoký asi 185 centimetrů, hubené postavy. Na sobě měl černou bundu, modré rifle a na hlavě černého kulicha s malým kšiltem.
Druhý měl černé vlasy a byl vysoký kolem 170 centimetrů. Oblečen byl do černých kalhot a černé bundy.
Třetí byl vysoký zhruba 175 centimetrů. Na sobě měl černou bundu a modré riflové kalhoty. Na hlavě měl přetaženou kapuci od tmavomodré mikiny.

Případ šetří policisté pro podezření ze zločinu loupeže spáchaného ve spolupachatelství. V případě dopadení jim hrozí vězení na dva až deset let.

Případné informace, které by policistům pomohli vypátrat tři lupiče, mohou občané sdělit na bezplatnou telefonní linku 158.

nprap. Anna Pešavová - 6. prosince 2010

 

vytisknout  e-mailem