Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pátráme po řidičce červeného auta

ČESKOLIPSKO - Policisté hledají řidičku, která při couvání srazila chodce. 

Dne 24. září letošního roku kolem 11. hodiny dopoledne couvala na parkovišti na náměstí Míru v Novém Boru řidička červeného osobního vozidla a přitom přehlédla za zadní částí auta přecházejícího 83letého seniora, kterého při tomto manévru porazila. Muž upadl na vozovku, pak se ale zvedl, a jak sám policistům vypověděl do protokolu, ujistil řidičku, že je v pořádku a žádnou pomoc nepotřebuje. Ona pak z parkoviště odjela.

Policisté po ní nyní pátrají proto, že seniorovi vzniklo v této souvislosti  zranění na noze, se kterým navštívil lékaře  až následující den a léčí se s ním do dnes. To, že není v pořádku, si zřejmě v rozrušení neuvědomil hned na místě nehody,  a proto pomoc řidičky, která mu nabízela odvoz do nemocnice, s poděkováním odmítl.

Dopravní policisté nyní v souvislosti s dlouhodobě léčeným zraněním seniora vyzývají řidičku, aby kontaktovala pracoviště dopravního inspektorátu v České Lípě a přihlásila se k podání vysvětlení k této dopravní události. Nehodu také zaznamenal městský kamerový dohlížecí systém. Z něj je zřejmé, že se senior střetl s červeným osobním vozidlem. Mohlo se jednat o typ vozidla  Suzuki Splash nebo o Opel Agila. Policisté zatím jméno řidičky ani registrační značku jejího vozidla neznají. Podle jedné  svědecké výpovědi má začínat na písmeno U.

Tímto oslovujeme přímo účastnici popsané nehody, aby se policistům ozvala a současně také další svědky události, kteří s policisty dosud nehovořili, aby pomohli řidičku červeného auta ustanovit.

9. 11. 2015
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

parkoviště - 1

parkoviště - 1 

Detailní náhled

parkoviště - 2

parkoviště - 2 

Detailní náhled

parkoviště - 3

parkoviště - 3 

Detailní náhled

Suzuki Splash

Suzuki Splash 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem