Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Pátráme po totožnosti utonulého muže

HODONÍNSKO: Jeho tělo vydala řeka Morava na začátku měsíce května. 

Ve  čtvrtek 5. května 2011 v ranních hodinách přijali policisté ve Veselí nad Moravou (okr. Hodonín) oznámení o nálezu  utonulého  lidského těla v řece Moravě. Tělo objevil  krátce před osmou hodinou  ranní pracovník Povodí Moravy.  Jako místo nálezu určil jez poblíž  Bartolomějského náměstí.  Na místo byli přivoláni policejní potápěči, kteří tělo  vyprostili a z vody vytáhli.
Jednalo se o mrtvolu  muže neznámé totožnosti ve stáří  30-35 let. Na jeho těle policisté, ani přivolaný  lékař, nenašli žádné známky  násilí. Otázkou tedy zůstává,  jak a kde se muž do vody dostal a co bylo přesnou  příčinou  úmrtí. Podle prvotních odhadů je zřejmé, že tělo bylo ve  vodě nejméně 10 dní až jeden měsíc. Je tedy pravděpodobné, že se do vody  mohl dostat i v jiném okrese, kudy  řeka Morava protéká. Do dnešního dne se stále nepodařilo utonulého muže identifikovat a pátrání  po jeho totožnosti stále pokračuje.
 
Popis:
- muž  ve věku cca. 30- 35 let,
- výška postavy 190 cm,
- husté vlnité vlasy tmavě hnědé barvy v délce po ramena,
- barva očí nezjištěna,
- po otevření úst je vidět přední část chrupu bez chybějících zubů,
- tělo jinak bez zvláštních znamení, jizev, tetování apod.. 
Mrtvola byla nalezena pouze v košili s dlouhým rukávem světle hnědé barvy s různými potisky černé barvy a se zapínáním na knoflíky a v triku s krátkým rukávem okrové barvy s potiskem v oblasti hrudníku, obsahující nápis červené barvy. Žádné další oblečení na sobě zemřelý muž neměl.  Rovněž žádné další věci, např. šperky, doklady apod., nebyly u zemřelého nalezeny.
 
Jakékoliv poznatky k identifiakci utonlého muže sdělte policistům na nejbližší služebně Polilcie ČR nabo volejte na linku 158.

nprap. Petr Zámečník, 31. 5 .2011

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem