Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátráme po třech nenechavcích. Pomůžete?

V jednom případě měla krást dvojice žen ve fitness, ve druhém pak mladík ve fastfoodu. Oba případy prošetřují policisté z Vokovic. 

První případ prošetřují policisté od sedmého března letošního roku. Tehdy „navštívila“, krátce po osmnácté hodině, dvojice žen fitness ve Veleslavínské ulici. Jelikož se zde zdržely pouhých patnáct minut, je zřejmé, že si zacvičit stoprocentně nešly.

Po jejich odchodu se ukázalo, že z celkem dvou skříněk zmizely ostatním návštěvníkům peníze a osobní věci. Vše odcizené bylo v hodnotě přesahující deset tisíc korun.

Naštěstí pro policisty zachytila jak při příchodu, tak při odchodu obě hledané bezpečnostní kamera.

Bezpečnostní kamera zachytila také hledaného mladíka. Po tom policisté pátrají od třináctého března proto, že v provozovně rychlého občerstvení v Etiopské ulici odcizil mobilní telefon.

Ze zmiňovaných záběrů je zřejmé, že si mladík s plnovousem ve světlé bundě s černými rukávy a tmavých kalhotách nejprve obhlédl „terén“ a pak šel najisto. Opatrně se přitočil ke stolu, na kterém mobil ležel a obratně ho ukryl do papírových desek. Ty třímal po celou dobu v ruce.

Jakmile se telefonu zmocnil, kvapně z provozovny odešel.

V rámci obou popsaných případů se zatím ani jednoho z pachatelů nepodařilo ztotožnit, nebo dokonce vypátrat. Proto se policisté z místního oddělení Vokovice obrací na s prosbou o pomoc na širokou veřejnost.

Prosí každého, kdo osoby na záběrech bezpečnostních kamer pozná a ví, kde například bydlí, nebo kde se pohybují, nechť tyto informace policistům předá prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 2. 4. 2016

vytisknout  e-mailem