Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Pátráme po utonulém vodákovi

ŠUMPERSKO, LITOVELSKO - V neděli 28. června strhl 26letého vodáka u Moravičan silný proud. 

Během včerejší pátrací akce dvě desítky policistů prohledávaly  břehy toku proti proudu od vodní elektrárny Nové Mlýny k Moravičanům. Samotné koryto řeky policisté projížděli na motorových plavidlech. Pátrání stále stěžuje vysoký průtok vody v řece. Ta je navíc po deštích stále zakalená a v mnoha místech rozlitá do přilehlých lesů. S odstraňováním nánosů a naplavenin včera pomáhala také těžká technika. Po vyhodnocení aktuálních klimatických podmínek navážeme v prohledávání toku dnes v odpoledních hodinách. Foto v příloze.

Čeká nás prodloužený víkend a pěkné počasí. Řada z nás se určitě chystá relaxovat u vody nebo třeba splouvat řeku. U vodních ploch bude zkrátka plno a právě proto nabádáme ke zvýšené opatrnosti. Nepřeceňujte své síly, zbytečně neriskujte, nespouštějte z očí své děti a na lodích a jiných plavidlech dodržujte všechna bezpečnostní pravidla. Zdržte se popíjení alkoholu na plavidlech.

V rámci opatření nesoucího název „Bezpečně u vody“ se policisté v průběhu letního období zaměří na dodržování zásad bezpečného pohybu na vodě. Místem, kam se policisté vypraví, budou nejen vodácká tábořiště, ale také další vodní plochy nebo koupaliště. Policisté budou dohlížet nejen na veřejný pořádek, ale také upozorňovat návštěvníky, aby si řádně zabezpečili své věci a nedali tak šanci zlodějům. V neposlední řadě budou kontrolovat zákaz požívání alkoholu na plavidlech.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
3. července 2020

V pondělí 6. července dopoledne oznámil jeden z vodáků, že při splouvání Moravy, poblíž Mitrovic, nalezl v korytě řeky bezvládné tělo. Operační důstojník na místo ihned vyslal policisty včetně policejních potápěčů a také hasiče. Můžeme říci, že se s největší pravděpodobností jedná o pohřešovaného vodáka, kterého v neděli 28. června vpodvečer strhl u Moravičan proud řeky. Policistům však nezbývá, než provést další úkony směřující k ověření totožnosti utonulého. Bezvládné tělo bylo nalezeno zhruba jeden a půl kilometru od místa, kde měl mladého muže ma skonku minulého týdne strhnout proud řeky.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
7. července 2020

Odkazy do noveho okna

Pátrací akce

Pátrací akce 

Detailní náhled

Pátrací akce

Pátrací akce 

Detailní náhled

Pátrací akce

Pátrací akce 

Detailní náhled

Pátrací akce

Pátrací akce 

Detailní náhled

Pátrací akce

Pátrací akce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem