Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pátrání na třetí

Český Krumlov – Kaplice – Celkem tři lidé byli v pátrání. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Hornoplánští policisté pátrali už několik dní po 17letém mladíkovi. Od vychovatelky DD Horní Planá obdrželi oznámení, že se mladík nevrátil ze školy přesto, že má rozsudkem Okresního soudu Český Krumlov nařízenou ústavní výchovu. Naposledy byl viděn dne 9. března 2012 odpoledne u OD Mercury v Českých Budějovicích. Pátrání však mohlo být o uplynulém víkendu odvoláno, jelikož se včera, v neděli 18. března 2012 ve večerních hodinách pohřešovaný chovanec sám vrátil do internátu školy.
 
Ve čtvrtek 15. března 2012 byl Okresním soudem České Budějovice vydán příkaz k zatčení 19leté ženy. Také Okresní soud Prachatice vydal v souvislosti s touto osobou žádost, a to o vypátrání jejího pobytu. V neděli 18. března 2012 pak byla žena zatčena a umístěna v policejní cele na Obvodním oddělení PČR Vyšší Brod. Oba soudy byly o jejím zatčení vyrozuměny a pátrání mohlo být odvoláno. Po sepsání dokumentů byla žena eskortována a předána Okresnímu soudu České Budějovice.
 
A pátralo se také na Kaplicku. V sobotu 17. března 2012 po 23. hodině se na Obvodní oddělení PČR Kaplice osobně dostavila žena středního věku, která oznámila, že od půl osmé večerní téhož dne pohřešuje svého syna. Muž (31) je zbaven svéprávnosti z důvodu své mentální zaostalosti a bez dovolení, nepozorován odešel z bytu neznámo kam. Žena ho s celou rodinou hledala, ale z důvodu obavy o jeho zdraví a život vše přišla ohlásit ještě téhož večera policistům. Ti okamžitě rozjeli po muži pátrání. Na místo dorazil psovod a kriminalista, kteří společně s hlídkou OOP Kaplice a s hlídkou MP Kaplice provedli prověrky v okolí bydliště pohřešovaného, ve městě Kaplice, v restauračních zařízení v okolí, na zastávkách ČSAD a ČD. Policisté pohřešovaného muže hledali také v Nemocnici v Českém Krumlově a na pohotovosti na poliklinice v Kaplici. Samozřejmě bylo také vyhlášeno celostátní pátrání po pohřešované osobě. Úsilí policistů bylo nakonec završeno úspěchem. V neděli krátce po 13. hodině byl pohřešovaný vypátrán hlídkou Obvodního oddělení PČR Kaplice v ulici Generála Fanty v Kaplici a naprosto v pořádku a bez zranění následně předán své matce. Také toto pátrání tak mohlo být odvoláno.
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
19. března 2012

vytisknout  e-mailem