Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pátrání po 80leté ženě

LIBEREC - Žena nalezena zraněná na lesní cestě. 

V úterý 18. září ve 20.30 oznámila rodina z Liberce, že pohřešuje svoji 80letou babičku, která trpí Altsheimerovou chorobou.

Žena odešla z domu v Liberci Ostašově dopoledne okolo 11.00, kdy šla směrem do centra města. Rodinní příslušníci po návratu ze zaměstnání pátrali po ženě nejprve vlastními silami, a když se jim do večerních hodin nepodařilo babičku nalézt, obrátili se o pomoc na policisty.

Vzhledem k tomu, že žena byla v minulosti již několikrát pohřešována, kdy naposledy byla vloni nalezena zraněná u skokanských můstků na Ještědu, zahájili policisté rozsáhlou pátrací akci, do které se zapojilo 14 policistů a 15 členů Horské služby Jizerských hor. Po ženě se pátralo nejprve v městské hromadné dopravě, v nemocnicích a lékařských zařízeních, u taxislužby a v terénu v okolí místa bydliště. K pátrání byl přizván i vrtulník letecké služby policie, který vzlétl ve 22.30. Příslušníci Horské služby, vzhledem ke svému vybavení terenními vozidly, se zaměřili na prozkoumávání lesních cest v okolí Ještědu a právě na jedné z cest, ve vzdálenosti 1 kilometr od parkoviště  Výpřež na Ještědu, babičku nalezli. Žena na vycházce uklouzla a způsobila si zranění.  Podchlazenou a zraněnou ji Zdravotnická záchranná služba v  23.00 převezla do nemocnice.

por.Mgr.Ludmila Knopová
19. září 2012
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem