Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pátrání po cizinci

Bruntál- sám oznámil, že se ztratil v lesním porostu a další případy  

 
Odnesli si bronzový zvon
Ve středu 5.9.2012 pravděpodobně v průběhu dne došlo v Břidličné k neobvyklé krádeži. Neznámý pachatel či pachatelé se zde na ulici Polní, kde se nachází objekt rybářského svazu, zaměřili na dřevěnou zvonici, která se nacházela na celistvě oploceném pozemku. Po vytažení dřevěného kůlu s vidlicí ze země z něj následně odcizili osmikilový bronzový zvon, který byl na vidlici umístěn. Celkově byla škoda vyčíslena okolo 2 tisíc Kč.  
 
  
Zaměřeno na zahradní chatky
Rovnou pět zahradních chatek navštívil během minulého týdne nezvaný host v Rýmařově.
V průběhu nočních hodin z 5.9. na 6.9.2012 vnikl do areálu zahrádkářské kolonie v Rýmařově neznámý pachatel. Po rozbití skleněných výplní v oknech se postupně dostal do pěti zahradních chatek, u kterých způsobil celkovou škodu poškozením za více jak 12 tisíc Kč. V chatkách vše prohledal, ale nic neodcizil. Pouze na místě vypil několik nalezených láhvových piv. Rovněž v jedné z chatek poškodil imitaci petrolejové lampy a poničil propálením několik kusů nalezených oděvů. Nadále věc šetří rýmařovští policisté.
  
 
Alkohol a jízdní kolo
Další cyklista se přesvědčil, jak zrádný může být alkohol v souvislosti s jízdou na kole.
Dne 7.9.2012 krátce před 18:00 hodinou došlo na ulici Jesenická v Krnově, v blízkosti kruhového objezdu, k havárii 46letého cyklisty. Ten v danou dobu projížděl po stezce pro cyklisty a vlivem své podnapilosti nezvládl řízení kola a na okraji komunikace upadl na vozovku. Následkem pádu utrpěl muž poranění pravého kolene a drobné odřeniny po těle. Provedenou dechovou zkouškou byla u cyklisty zjištěna hodnota 2,40 promile alkoholu v dechu. 
 
  
Noční série krádeží
V průběhu nočních hodin ze 7.9. do rána 8.9.2012 vnikl ve třech případech neznámý pachatel či pachatelé do různých objektů v obci Hošťálkovy - Vraclávek. V prvním případě došlo k poškození plechových dveří vedoucích do sklepních prostorů rekreační chaty, odkud byla odcizena elektrická i benzínová motorová pila v celkové  hodnotě okolo 6 tisíc Kč. Následně nezůstala bez povšimnutí ani kůlna, která náleží k objektu chaty. Zde došlo k odcizení křovinořezu za 8 tisíc Kč. Dále v uvedenou dobu došlo k vniknutí i do neuzamčené garáže rodinného domu v této obci, odkud byl odcizen křovinořez a motorová pila vše v hodnotě okolo 5 tisíc Kč. Ve třetím případě došlo k vniknutí do kůlny u další rekreační chaty. I tento majitel chaty přišel o benzínový křovinořez za 4 tisíce Kč.
Případy šetří krnovští policisté.
 
Muž sám oznámil, že se ztratil
Na základě telefonátu 35letého může, polské národnosti, který ve večerních hodinách 8.9.2012 ( okolo 21:50 hodin) oznámil, že se pravděpodobně ztratil a nachází se na neznámém místě, proběhla pátrací akce. Muž uvedl, že je v blíže neurčeném lesním porostu, dezorientovaný a má bolesti nohou, které ho omezují v pohybu. Orientaci v terénu ztratil, když se vracel z turistického pochodu z Heřmanovic směrem na Petrovice a Janov. Oddělil se od skupiny osob a sám odbočil do lesního porostu s úmyslem zkrátit si cestu do Polska.
Do pátrání po muži bylo nasazeno velké množství sil a prostředků ( řádově na několik desítek policistů ze všech OOP Bruntálska, DI, cizinecká policie a psovodi). Vzhledem k oznámeným skutečnostem a možným zdravotním komplikacím, byla vyžádána součinnost OOP Zlaté Hory, horské služby, jednotky dobrovolných hasičů z okolních obcí. Do pátrací akce byl nasazen i vrtulník PČR a policisté z SPJ KŘ Msk. V průběhu akce probíhala i komunikace s polskými policisty. Pohřešovaný byl nalezen policejní hlídkou v neděli dopoledne ( v 10:40 hodin) v blízkosti obce Jindřichov. Muž byl na místě dezorientovaný, bez viditelných zranění, ale ve špatném psychickém stavu. Rovněž uvedl, že se celou noc nacházel v neznámém lesním porostu. Pátrání po ztraceném muži bylo následně ukončeno.       

 Firma postrádá měděné cívky

Na přelomu měsíce července a srpna 2012 neznámý pachatel demontoval v obci Dětřichov nad Bystřicí v blízkosti vlakového nádraží ze sloupů osvětlení kolejové vlečky devět kusů rozvodnic s měděnými cívkami, které byly umístěny na sloupech přibližně jeden metr nad zemí. Prvotně byla celá věc šetřena jako přestupek proti majetku, ale na základě dodatečného vyčíslení škody a zjištění konečného počtu odcizených rozvodnic byla následně překvalifikována na přečin krádeže. Poškozená brněnská firma vyčíslila hodnotu odcizených rozvodnic na částku okolo 54 tisíc Kč.   
 
Odvezl si dřevní hmotu
Albrechtičtí policisté v těchto dnech šetří případ krádeže dřevní hmoty z katastru Holčovice, místní část Sokolí Důl. Neznámý pachatel nebo pachatelé v době od 6.9. do 10.9.2012 neoprávněně odvezli z lesního porostu vytěženou dřevní hmotu okolo 5m3. jednalo se smrkové a javorové dřevo. Výše škody byla vyčíslena okolo 8 tisíc Kč.    
 
 
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
 za 9. a 10.9.2012
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem