Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pátrání po desetiletém chlapci bylo úspěšné

ČESKÁ LÍPA - Včera se policistům podařilo vypátrat pohřešovaného desetilétého chlapce za necelé čtyři hodiny od doby, kdy jeho matka oznámila na Obvodním oddělení v České Lípě, že se nevrátil ze školy domů. 

Včera krátce po šestnácté hodině policistům na Obvodním oddělení v České Lípě oznámila žena pohřešování svého desetiletého syna, který se nevrátil ze školy domů. Policisté ihned po nezletilém chlapci začali intenzivně pátrat a prováděli na základě zjištěných informací řadu prověrek na místech, ke kterým měl pohřešovaný nějaký vztah. Do tohoto pátrání byli zapojeni policisté pořádkové služby, kriminalisté i psovod se služebním psem. Informace o pohřešování chlapce byly prostřednictvím integrovaného operačního střediska předány policistům do Ústeckého kraje. Provedenými prověrkami policisté zjistili jeho poslední výskyt na jedné z autobusových zastávek v České Lípě krátce před půl třetí hodinou. Po chlapci bylo samozřejmě vyhlášeno celostátní pátrání a připravovala se také pátrací akce ve spolupráci s ostatními složkami Integrovaného záchranného systému.
 
Ovšem dříve než celá připravovaná pátrací akce začala, podařilo se policistům pohřešovaného chlapce vypátrat, a to krátce před dvacátou hodinu v České Lípě v ulici Hrnčířská. Chlapec byl nalezen v pořádku. Všichni policisté, kteří po desetiletém školákovi intenzivně několik hodin pátrali, byli rádi, že jim chlapce podařilo najít před setměním a celé pátrání tím pro všechny mělo ten nejlepší konec.
 
 
10. 6. 2015
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
 

vytisknout  e-mailem