Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pátrání po devětapadesátileté ženě

TRUTNOVSKO - Pohřešovaná byla nalezena v bezvědomí. 

Pátrací akce - vrtulníkPátrací akce - vrtulník
V úterý odpoledne 23. 7. 2014 se na policisty ze Svobody nad Úpou obrátil s žádostí o pomoc osmapadesátiletý muž, který službukonajícímu policistovi oznámil pohřešování své manželky. Z prvotně zjištěných informací vyplynulo, že pohřešovaná měla v odpoledních hodinách odjet směrem na Horní Maršov a do současné doby o sobě nepodala žádnou zprávu. Mobilní telefon pohřešované vyzváněl, ale majitelka jej nezvedala. Z dalšího šetření vyplynulo, že by se s ohledem na psychický stav mohla pokusit i o předčasné ukončení svého života.
Ihned po tomto zjištění byla po devětapadesátileté ženě vyhlášena pátrací akce, do které se během několika minut zapojilo několik policejních hlídek, policisté služby kriminální policie a vyšetřování, policejní psovodi a členové Horské služby. Do pátrací akce byl v těžko přístupném terénu v podvečerních hodinách nasazen i vrtulník Policie České republiky. Samotné pátrání bylo rozděleno do několika sektorů v okolí Horního Maršova, Janských Lázní, Svobody nad Úpou a v přilehlých horských partiích. Krátce po jednadvacáté hodině policisté pohřešovanou žena vypátrali v těžko přístupném terénu nedaleko Dolních Lysečin. Ženu v bezvědomí členové Horské služby transportovali k vozidlu záchranné služby, kterým byla poté převezena do nemocničního zařízení.
Za profesionální a osobní přístup každého, kdo se do shora uvedené pátrací akce zapojil, patří ze strany vedení Územního odboru Policie České republiky v Trutnově velké poděkování.
por. Bc. Udo Ertner
23. 7. 2014 ve 13:50

vytisknout  e-mailem