Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátrání po dvou pohřešovaných

Policisté hledají osmdesátiletého nemocného seniora a čtrnáctiletou školačku. Oba odešli z domova a již o sobě nepodali žádnou zprávu. 

První z hledaných odešel v neděli 20. března 2016 v odpoledních hodinách z místa svého bydliště v Praze 4. Jedná se nemocného seniora, který trpí Alzheimerovou chorobou pokročilého stupně spojenou se silnou demencí, přičemž je zbaven způsobilosti k právním úkonům. Za posledních 14 dní takto odešel z bydliště několikrát a byl vždy nalezen na Hlavním nebo Smíchovském nádraží. Často hovořil o Slovensku, proto nemůžeme vyloučit, že tam odcestoval.

Popis: výška 160 cm, obézní postava, oteklý obličej, hnědé oči a krátké černé vlasy. Naposledy byl oblečený do modrých džínů, světle modré košile, světle šedé zimní bundy a na nohou měl černé polobotky.

Druhou hledanou je čtrnáctiletí dívka, která byla naposledy viděna v místě svého bydliště v Praze 2 v pondělí 14. března 2016 při odchodu do školy. Tam však již nedorazila a od té doby o sobě nepodala žádnou zprávu. V minulosti byla již několikrát pohřešovaná.

Popis: dívka je vysoká 151 cm a má hnědé rovné vlasy pod ramena. Naposledy byla oblečená do tmavě modré bundu s kožíškem kolem kapuce a modrých riflí. Na nohou měla černé boty značky Nike a u sebe černou kabelku. S sebou si také vzala černou prošívanou bundu do pasu a černé legíny. Na levém zápěstí má vytetovaný nápis „mother and dad“.

Jestliže víte, kde by se některý z pohřešovaných mohl nacházet, kontaktujte linku 158.

por. Bc. Jan Daněk – 21. 3. 2016

vytisknout  e-mailem