Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátrání po pachateli, který oloupil seniora

V pátek 2. září kolem sedmnácté hodiny vnikl neznámý pachatel na pozemek rodinného domu v ulici K Běchovicím na Praze 9. 

Následně násilím zatlačil seniora stojícího ve dveřích do domu a až na postel v kuchyni. Zde jej fyzicky napadl údery do hlavy a se slovy „ani se nehni“ začal prohledávat rodinný domek. Po krátké chvíli se vrátil k muži s mačetou, kterou nalezl v chodbě, několikrát jej plochou stranou udeřil do hlavy a křičel, že chce peníze. Pachatel, i přestože prohledal celý dům, nenalezl nic. S mačetou v ruce opustil dům a zraněného devadesátiletého muže nechal ležet v místnosti. Tato zranění si následně vyžádala lékařské ošetření v nemocnici. Neznámý pachatel se svým jednáním se dopustil trestného činu loupeže, za což mu v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
 
Popis:
Jedná se o muže ve věku přibližně 35 – 40 let, 175 cm vysoké štíhlé postavy. Pachatel má světlou opálenou pleť, blond krátké řídké vlasy, krátké vousy (strniště), modrošedé zapadlejší oči, hubený protáhlý obličej a hlavním markantem jsou dva chybějící přední horní zuby. Při útoku měl na sobě světlou bundu a kalhoty. S poškozeným mluvil plynule česky bez přízvuku. Muž vypadal velmi zanedbaně.
 
Jakékoliv informace k pachateli, který se dopustil trestného činu loupeže, mohou občané volat na linku 158.
 
 
 
nprap. Eva Kropáčová     9.9.2011
Odkazy do noveho okna

pachatel

pachatel 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem