Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pátrání po pohřešovaném muži skončilo šťastně

JIHLAVSKO: Při pátrací akci muže hledaly téměř dvě desítky policistů  

Ve čtvrtek 12. září pátrali policisté ve večerních hodinách po muži, který odešel dopoledne do lesa a domů se poté nevrátil. Pětašedesátiletého muže se naštěstí podařilo během hodiny nalézt, byl v pořádku.
 
Oznámení o pohřešování muže přijali policisté na tísňové lince 158 po osmé hodině večer od jeho manželky. Žena uvedla, že muž odešel z domu po desáté hodině dopoledne do lesa v lokalitě u letiště Henčov. Jednalo se o osobu se zdravotními problémy a muž se navíc velmi špatně orientuje v terénu. Pohřešovaný se dlouho nevracel a jeho blízcí tak měli obavu o jeho život a zdraví.
Policisté okamžitě zjistili veškeré informace k popisu muže a začali po něm ve vytipované lokalitě pátrat. Dále prověřili zdravotnická zařízení, pátrali na letišti, v místě bydliště a kontaktovali také další příbuzné a osoby, u kterých vznikl předpoklad, že by je mohl muž navštívit. Dále policisté zorganizovali pátrací akci, do které se zapojily téměř dvě desítky policistů pořádkové, dopravní i cizinecké policie, včetně policejních psovodů. Po deváté hodině večer přišla dobrá zpráva, pohřešovaný muž byl nalezen u obce Velký Beranov. Vzhledem k jeho aktuálnímu zdravotnímu stavu přivolali policisté zdravotnickou záchrannou službu. Lékař muže vyšetřil, neshledal důvod k jeho převozu do nemocnice a muž zůstal v péči blízkých příbuzných.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
13. září 2013 

vytisknout  e-mailem