Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pátrání po pohřešovaném ukončeno

Mladík se sám dostavil na policii 

Rychnovští policisté od čtvrtka 13. listopadu 2008 intenzivně pátrali po pohřešovaném dvaadvacetiletém finančním poradci z Rychnovska. Bylo velmi pravděpodobné, že se mladík mohl stát obětí trestného činu, a z toho důvodu bylo vynaloženo veškeré úsilí a prostředky k jeho vypátrání, včetně pomoci vrtulníku, který ale vzhledem k povětrnostním podmínkám nemohl vzlétnout. Desítky policistů prověřovaly všechny možné verze, až v pátečních večerních hodinách kriminalisté zachytili stopu na hraničním přechodu Rozvadov, kam se pak tým ihned osobně rozjel prověřit, zda se jedná o pohřešovaného mladíka. Díky stopě v Rozvadově policisté zjistili, že mladík s největší pravděpodobností opustil Českou republiku, aniž by kohokoliv kontaktoval. Policie tak v této fázi šetření dospěla k názoru, že muž se nestal obětí trestného činu, ale z nepochopitelných, v té době stále nejasných důvodů, vycestoval z republiky.

Ve čtvrtek 27. listopadu 2008 v podvečerních hodinách se pohřešovaný mladý muž sám dostavil na rychnovské oddělení PČR. Jako důvod svého zmizení uvedl řešení si svých osobních problémů.

Tato pátrací akce probíhala souběžně s realizací velkého případu vloupání do téměř stovky objektů, a proto byla značně komplikované zajistit nasazení sil na zajištění všech stávajících aktuálních úkolů.

Policie ČR nabádá - pokud někdo chce řešit své osobní problémy, měl by i přesto ke své svízelné situaci přistupovat s rozvahou a zodpovědně, podat o sobě aspoň jedné nejbližší osobě zprávu a předvídat důsledky svého jednání, a to jak pro své nejbližší, tak pro orgány, které se pak pátráním zbytečně zabývají.

OŘ PČR Rychnov nad Kněžnou touto cestou děkuje všem sdělovacím prostředkům a široké veřejnosti za jejich vstřícnost a pomoc.

vytisknout  e-mailem