Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátrání po psychicky nemocném muži

Muž odešel z psychiatrické léčebny v Bohnicích, kde měl soudem nařízené ochranné léčení.  

Pražští kriminalisté od úterý 7. června pátrají po psychicky nemocném devětapadesátiletém muži, který krátce po desáté hodině dopoledne odešel z psychiatrické léčebny v Bohnicích v Praze 8. Tam měl soudem nařízené ochranné léčení, neboť se v minulosti pokusil o vraždu a také sebevraždu. Podle lékařských záznamů by však v současné době neměl být nebezpečný sobě ani svému okolí.

Popis hledaného: Muž je zdánlivého stáří mezi 65 a 67 lety, má 175 až 178 vysokou hubenou postavu. Muž je zanedbaného vzhledu a na levé noze má amputované prsty. V době odchodu měl na sobě modrou mikinu s nápisem, tmavě modré tepláky a černé polobotky.

Kriminalisté zabývající se pátráním po osobách provedli celou řadu prověrek různých lokalit a dalších jiných opatření, které do současné doby nebyly úspěšné, a muže se doposud vypátrat nepodařilo.

Z toho důvodu se nyní obracíme na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Informace o jeho pohybu či pobytu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158. V žádném případě však nedoporučujeme, aby se ho někdo pokoušel sám zadržet, a to i přesto, že by podle odborníků neměl být nebezpečný.

por. Bc. Iveta Martínková – 10. 6. 2016

vytisknout  e-mailem