Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pátrání po seniorovi mělo šťastný konec

JIHLAVSKO: Muž odešel do lékárny pro léky a nevrátil se domů 

Včera krátce před sedmnáctou hodinou jsme přijali na tísňovou linku 158 oznámení o pohřešování dvaaosmdesátiletého muže z Jihlavy. Pohřešování nám oznámila jeho manželka s tím, že muž měl být odpoledne na Domě zdraví na ulici Vrchlického v Jihlavě, kde si měl vyzvednout v lékárně léky. Když se nevrátil domů, manželka sama obešla obvyklá místa, kam muž chodíval, ale nikde ho nenašla, proto se obrátila o pomoc na policii.
Policisté okamžitě začali s pátráním, získali popis muže a tyto informace předali všem policejním hlídkám, hlídkám strážníkům městské policie a prostřednictvím dispečera také řidičům MHD. S pátrací relací jsme se obrátili také na sdělovací prostředky. Policisté prověřili zdravotnická zařízení ve městě s negativním výsledkem.
Na zveřejněnou pátrací relaci v rozhlase se nám ozvala jedna žena, která muže měla navečer spatřit u obchodního centra City Park. I toto místo policisté prověřili s negativním výsledkem. Kolem osmé hodiny večer jsme přijali další oznámení od ženy, která pohřešovaného seniora potkala v centru města na Masarykově náměstí. Tato žena pohřešovaného muže znala, naložila ho do osobního auta a odvezla do místa jeho bydliště. Muž byl v pořádku, ale kde celé odpoledne pobýval, si nepamatoval. Manželka pohřešovaného muže nás ještě večer opětovně kontaktovala s prosbou o předání poděkování všem, kteří se na pátrání po jejím manželovi podíleli.
 
kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
13. březne 2013

vytisknout  e-mailem