Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pátrání po svědcích dopravní nehody

DÁLNICE D5 - Dne 31. srpna 2015 ve 14:00 hodin došlo na dálnici D5 v prostoru 97,14 km ve směru jízdy na Rozvadov k dopravní nehodě.  

Policisté z dálničního oddělení Ostrov u Stříbra pátrají po svědcích dopravní nehody, ke které došlo dne 31. srpna 2015 ve 14:00 hodin. Řidič jel s nezjištěným vozidlem na dálnici D5, v prostoru 97,14 km ve směru jízdy na Rozvadov. V uvedeném místě byla v tu dobu rychlost jízdy omezena na 80 km/h. Navíc je zde řádně označená dopravní uzavírka a provoz je zde z důvodu stavebních prací sveden pouze do jízdního pásu ve směru na Rozvadov, kde je obousměrný provoz. Levý jízdní pruh pro směr na Rozvadov v uvedenou dobu sloužil jako jízdní pruh pro směr jízdy na Plzeň a pravý jízdní pruh pro směr na Rozvadov.
 
V uvedeném místě a čase jel zatím neznámý řidič s neznámou nákladní soupravou v pravém jízdním pruhu, kdy z dosud nezjištěných příčin vyjel s nákladní soupravou vpravo do odstavného pruhu, kde se následně střetl pravou boční částí nákladní soupravy s krajovými svodidly, které poškodil. Od těchto svodidel následně vyjel zpět vlevo do pravého jízdního pruhu, kdy zastavil, ale po chvíli pokračoval dál v jízdě ve směru na Rozvadov, aniž by zůstal na místě dopravní nehody a oznámil ji. Dle prvotních šetření by se mělo jednat o nákladní soupravu tovární značky Daf se stříbrným plachtovým návěsem.
 
Policisté z dálničního oddělení Ostrov u Stříbra žádají případné svědky této dopravní nehody, aby se případné poznatky sdělili policistům Dálničního oddělení Ostrov u Stříbra na tel. Čísle 374 631 671 nebo na lince Policie České republiky 158.
 
por. Bc. Ivana Jelínková, DiS.
8. září 2015

vytisknout  e-mailem