Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátrání po svědcích dopravních nehod

Dopravní policisté žádají veřejnost o spolupráci. 

V sobotu 17.října kolem 3.hodiny ranní jel dosud neznámý řidič s osobním motorovým vozidlem tovární značky Opel Vectra registrační značky 7A6 1965 v Praze 9 Hloubětíně, když z dosud nezjištěných příčin na křižovatce ulic Jahodnická a Pokorného narazil s vozidlem do plotu s podezdívkou a elektrické rozvodné stanice u pozemku domu čp. 80. Vlivem poškození elektrické rozvodné stanice ke zkratu, poškození elektrického vedení a výpadku dodávky elektrického proudu v polovině ulice Pokorného a v polovině ulice Aloisova.
V souvislosti s touto událostí pátrají policisté po řidiči vozidla, který po nehodě odjel aniž by tuto skutečnost nahlásil. Policisté po příjezdu na místo na poškozeném plotě nalezli registrační značku tohoto vozidla. 
 
Ve středu 4.listopadu krátce po 19.hodině jela řidička ulicí Branická v Praze 4 ve směru od ulice Pod Svahem s vozidlem tovární značky Peugeot. Na křižovatce s ulicí Nad Strouhou se plně nevěnovala řízení a narazila vpravo do zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Citroen, které bylo na rohu křižovatky ulic Blanická a Nad Strouhou zaparkované kolmo. Na obou vozidlech vznikla hmotná škoda a Řidička vozidla Peugeot se bezprostředně po nehodě podrobila orientační dechové zkoušce s pozitivním výsledkem. I v tomto případě pátrají policisté po svědcích nehody a to z důvodu řádného objasnění celé události.
 
V úterý 10.listopadu kolem 15.hodiny a 45.minuty jel dosud nezjištěný řidič se svým vozidlem po ulici Bobkova v Praze 9 ve směru jízdy od ulice Maňákova. Na křižovatce s ulicí Bryksova odbočoval vlevo, přičemž se střetl s nezletilým chodcem, který přecházel ulici Bryksova po vyznačeném přechodu pro chodce. Řidič vozidla pokračoval v jízdě aniž by celou událost nahlásil či poskytl zraněnému chlapci pomoc. Lékařskou pomoc přivolali až policisté Pohotovostní motorizované jednotky. Nezletilý byl ošetřen na chirurgii a posléze propuštěn do domácího léčení.
V rámci dopadení tohoto řidiče se policisté obracejí na veřejnost se žádostí o spolupráci při pátrání.
 
Veškeré informace k uvedeným dopravním nehodám mohou občané oznamovat na kterékoli policejní služebně případně na linku 158.

vytisknout  e-mailem