Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátrání po svědcích dopravních nehod

Policie pátrá po svědcích těchto dopravních nehod. 

V neděli dne 28. srpna 2011 došlo v Praze 9 – Běchovicích k dopravní nehodě. Kolem čtvrt na čtyři odpoledne projížděl dosud nezjištěný řidič v neznámém vozidle po ulici Do panenek ve směru k ulici Českobrodská. Ve chvíli, kdy se ocitl v mírně levotočivé zatáčce, přejel z dosud nezjištěných příčin do protisměru a ohrozil tak padesátiletého řidiče motocyklu Suzuki, který právě projížděl ulicí Do panenek ve směru k Běchovicím. Ten, aby zabránil možnému střetu, vyhýbal se více k pravému okraji komunikace, dostal se na nezpevněnou krajnici a sjel do příkopu. Ke střetu vozidel tak nedošlo. Řidič motocyklu ale utrpěl zranění a vznikla i hmotná škoda. Alkohol v jeho dechu vyloučili policisté provedením orientační dechové zkoušky.
 
V pátek dne 2. září 2011 došlo v Praze 9 – Vinoři k dopravní nehodě. Přibližně deset minut po půl páté odpoledne projížděl řidič motocyklu Harley Davidson po ulici Mladoboleslavská ve směru jízdy k ulici Lohenická. V místě, kde je podélná čára souvislá, začal předjíždět nákladní vůz. Přitom ale nepřizpůsobil rychlost jízdy, ztratil kontrolu nad řízením a přejel více k levému okraji komunikace, kde najel na travnatý pás. Zde pokračoval v nekontrolovatelné jízdě souběžně s komunikací. Přejel přes štěrkovou plochu před jedním z domů, kde narazil přední částí do plastového květináče. Poté i s motocyklem upadl na zem. Motocykl se sunul dále po zemi a zastavil se v nedalekém dřevnatém porostu. Řidič i jeho spolujezdkyně utrpěli zranění a skončili v nemocnici, kde zůstali hospitalizováni. Orientační dechová zkouška u řidiče alkohol vyloučila.
 
Vzhledem k tomu, že přesné okolnosti obou těchto událostí jsou dosud nejasné, obrací se policie na všechny případné svědky se žádostí o pomoc. Jakékoliv informace přijmou policisté z oddělení dopravních nehod pražského dopravního inspektorátu na tel.: 974 825 703, 974 825 708, popřípadě operátoři na lince 158.
 
Kpt. Bc. Eva Stulíková   7.9.2011

vytisknout  e-mailem