Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátrání po svědcích tragické dopravní nehody

V pátek dne 26. srpna letošního roku došlo na křižovatce ulici Plzeňská – Kukulova v Praze 5 k tragické dopravní nehodě. Policie nyní pátrá po svědcích této události. 

Krátce před šestnáctou hodinou projížděl jednadvacetiletý řidič osobního motorového vozidla tovární značky BMW v prostředním jízdním pruhu ulice Plzeňské ve směru k ulici Pod Kotlářkou. V okamžiku, kdy se ocitl v křižovatce s ulicí Bucharova, pokračoval dále v jízdě, přestože na semaforu svítila červená. Díky tomu se přední částí vozidla střetl s levým bokem osobního vozu Opel Astra, které řídil devětatřicetiletý řidič. Ten přijížděl do křižovatky po ulici Bucharova ve směru od Rozvadovské spojky na zelenou. Jeho vozidlo bylo nárazem odhozeno na trubkové zábradlí středového dělícího pásu a na semafor. Řidič byl vymrštěn ven a skončil na vozovce. Na místě byl mrtev. Plasty, které odlétly od signalizačního zařízení, zranily šestadvacetiletého muže, který právě procházel prostorem tramvajové zastávky, a také poškodily protijedoucí vozidla Škoda Fabia a Suzuki Swift. Zraněný chodec a řidič vozidla BMW skončili v nemocnici, odkud byli po ošetření propuštěni.
 
V souvislosti s touto tragickou událostí se policie obrací na všechny případné svědky, aby se co nejdříve ozvali a poskytli svou výpověď. Jakékoliv informace přijmou policisté z oddělení dopravních nehod pražského dopravního inspektorátu na tel.: 974 825 703, 974 825 708, popřípadě operátoři na lince 158.
 
Kpt. Bc. Eva Stulíková   5.9.2011

vytisknout  e-mailem